Vodeno ljepilo i drva

Kako je pred nama finale Kineske Super Lige 2014. u kojem nastupaju oba njemačka igrača, Timo Boll, sa Zhang Jikeom, za ekipu Shandong Lunenga, a Dimitrij Ovtcharov za ekipu Jiangsu Super Cable, porastao je interes prema njima.

Nedavno je objavljen interview sa Dimitrijem Ovtcharovom o reketu kojeg koristi. Sada, ima tu “muljanja” o gumama (Donic Bluefire M1 Turbo), moš’ mislit’, jer je “maneken” Donica, ali važnija od toga je druga informacija. Prepričati ću, a tko želi original može ga pročitati na linku. Dimitrij, koji se nedavno oženio, kaže da koristi drvo sa soft carbonom od 93 grama i da je prije s njim igrao oko 5 godina, dok sada mijenja 3 – 4 drva godišnje. Sve to zbog korištenja vodenog ljepila (VOC Free Glue), koje ulazi u furnire i čini drvo mekim i sporim. Hop! Za one koji često mijenjaju gume i za profiće bez sponzora jedini način kako to riješiti je, prije korištenja, prelakirati drvo, nezavisno da li je već tvornički lakirano. Dimitrija to ne brine i neće to raditi, jer dobiva drva koliko mu srce želi. Od toga su “zaštićena” i Stigina drva (stara verzija) za NCT slojem, završni lak na drvu je toliko jak i sklizak da ga treba brusiti prije prvog lijepljenja guma.

Dimitrij Ovtcharov Wedding.jpg

Na istom mjestu objavljen je i članak o novoj gumi Tibhar Evolution MX-P, sa oznakom National. U članku, u kojem se pojavljuje Vladimir Samsonov, objavljeno je da je za profesionalce izdana guma koja ima drugačije pakiranje i oznaku tvrdoće. Poznato je da su Tibhar “manekeni”, a kod nas ih ima više, trenirali sa Evolution MX-P gumama, ali su službene mečeve igrali sa Butterfly Tenergy 05. Onda je Tibhar odlučio sankcionirati tu praksu prijeteći im da će izgubiti sponzorstvo. Ali, za dobar odgoj uz batinu treba i mrkva. E, pa to je ova guma poboljšanih karakteristika.

Približava se jesen, Sokaz ove godine počinje ranije, pa se i interes vraća. Jučer 361 klik, ali možete Vi i bolje.

P.S. Ekipa Shandong Luneng – pobjednik Kineske Super Lige 2014., sve poznata lica (Yan An, Fang Bo, Timo Boll, Hao Shuai i Zhang Jike).

Shandong_Luneng.jpg