Lige u sezoni 2014/15

Muška Liga prvaka (Champions League) se sastoji od 16 najboljih klubova iz Europe, koji su svrstani u 4 grupe:

  • Grupa A: Orenburg (Rusija), Olimpia-Inia Grudziadz (Poljska), Roskilde Bordtennis (Danska) i Pontoise-Cergy (Francuska).
  • Grupa B: Chartres (Francuska), Werder Bremen (Njemačka), Weinviertel Niederösterreich (Austrija) i Eslövs AI BTK Bordtennis (Švedska).
  • Grupa C: UMMC (Rusija), Saarbrücken (Njemačka), Angers (Francuska) i Sten marketing HB Ostrov (Češka).
  • Grupa D: Borussia Düsseldorf (Njemačka), Hennebont (Francuska), Walter Wels (Austrija) i Bogoria (Poljska).

Kako se određuje koje ekipe će nastupiti? Po pojedinačnom rankingu prijavljenih igrača. Zbog toga broj ekipa iz pojedine zemlje odgovara kvaliteti stolnog tenisa koji se u njoj igra. Tako Francuzi imaju 4 ekipe, Nijemci 3, Rusi, Poljaci i Austrijaci po 2 … Jedini od naših igrača koji će nastupiti je Tan Ruiwu za ekipu UMMC.

Njemačka muška 1. liga se sastoji od 10 ekipa, a već je počela susretima prvog kola. Popis ekipa sa igračima možete naći na slijedećim linkovima 1 i 2. Od naših igrača tu su Andrej Gaćina (Zugbrücke Grenzau) i Frane Kojić (Schwalbe Bergneustadt). Sve vijesti iz navedenih natjecanja možete pratiti na Tabletennista.
Schwalbe-Bergneustadt

Idemo sada na hrvatska lige. Prvo muška. Od igrača iz inozemstva su se vratili Kolarek i Kovač za ekipu Dr. Časl i Zubčić za Libertas. Otišli su Ćipin i Fučec u Njemačku. Prvenstvo će se vjerojatno odviti u dvoboju ekipa Dr. Časla iz Zagreba (Japec, Kolarek, Kovač i Zeng) i Libertasa iz Dubrovnika (Neven Juzbašić, Simović i Zubčić). Za GSTK Zagreb će igrati Pucar, Filip Zeljko, Maglić, Hrelec, Arbanas …. U ženskoj konkurenciji otišle su Barthel i Rakovac, dok su ostale ekipe samo promiješane. Za glavne konkurente Dr. Časla igrati će Tubikanec, Vugrinec i Malobabić, uz 3 juniorke, dok će za Mladost igrati Boroš, Jeger i Đurak. I tu je konkurenciji kraj. Na ligaška natjecanja nema smisla dolaziti, pa gledatelji to ni ne čine (eventualno Play Off). Može Vam se desiti da Vam, bez najave, pokušaju naplatiti ulaznicu od 200 kn. Ono što se isplati pogledati su Prvenstvo Hrvatske i Zagreb Open.

Za kraj, da opišem “entuzijazam” vezan za pinganje u Hrvata, navesti ću slijedeću anegdotu. Vodeća ekipa već 3. godinu nastupa u istim dresovima, tako da igraćica koja igra (Cakol ili Petrinšak) nema veze sa imenom koje joj piše na dresu (Švarc ili Markati), a smanjili su i broj trenera (otišao Vidolin).