Zhang Jike tehnika igre

Svako vrijeme ima svoje heroje, da citiram grupu Colonia: “Svijet voli pobjednike!”. I kako je nekoć vladala Waldner idolatrija, nakon toga Wang Liqina, danas to mjesto svakako pripada dvostrukom svjetskom i olimpijskom pobjedniku Zhang Jikeu. Evo upoznavanja, iz “prvog lica”:

Jedna crtica iz biografije, sa slikama njega i roditelja objavljena je u blogu Roditelji i djeca. Svakako, ti igrači imaju izvrsnu tehniku, primjerenu vremenu u kojem su igrali, ali ono što ih je učinilo šampionima je njihova glava, sposobnost da u kriznoj situaciji odigraju najbolje. Tako je u meču ovogodišnjeg finala Kineske Super Lige u 5. odlučujućem setu Jike gubio od Dime sa 0 : 4, da bi “okrenuo”, i na kraju dobio za 7 : 4 (po njihovim pravilima, 5. set se igra do 7).

Zhang-Jike_Trikot

Butterfly magazine je u ožujku objavio 2 članka o Zhang Jikeu, o njegovoj tehnici igre (na engleskom, njemačkom, ruskom, francuskom i švedskom) i interview. Kod FH spina važno je lopticu udarati ispred tijela, a ne sa strane, pri čemu je odlučujući položaj lakta, koji mora biti uz tijelo, kako bi na lopticu prenio maksimalnu snagu, a smjer udarca moraju slijediti podlaktica i šaka. Slijede 2 video analize igre i servisa:


P.S. I, gdje je danas 2021.? U parku.