Stolni tenis i nogomet

Imaju li ta 2 sporta veze? Prvo pogledajmo:

Kao test za ovu temu dao sam suigraču iz ekipe da tehnicira drškom reketa i imao je 3 – 5 odskoka. Kada su igrači Manchester Uniteda igrali Ligu prvaka u Zagrebu protiv Dinama naručili su stol u hotel Esplanade u kojem su bili smješteni. Ovo nije isječak tadašnjeg meča, ali vrijedno je pogledati:

OK, tako nogometaši igraju stolni tenis. A, obrnuto? Neka svoje nogometno znanje demonstriraju J.O. i Jörgen.

Ako se prisjetimo biografije Zhang Jikea, njegov otac je prvotno mislio da se Jike bavi nogometom, ali nakon poraza Kine preusmjerio ga je u stolni tenis. Ali, neki potezi su mu ostali.

Da dam dogovor. Ima velike veze. Ako sami ili dijete ima “smisla” za nogomet, vjerojatne su veće fizičke predispozicije i za stolni tenis. Dalje, aktivni igrači nogometa imaju jače noge, te neće biti statični ni u stolnom tenisu. Ono u čemu su ta 2 sporta bitno različita je naglasak na psihološkoj komponenti, gdje je u nogometu kolektivna, a u stolnom tenisu individualna.

Interesantni su i igrači tenisa. U pravilu igraju dalje od stola, na 2 – 3 m, te imaju tehniku “dalekometne nabacaljke”, gdje dižu zicere i vraćaju do promašaja protivnika.