Osnove stolnog tenisa

Rekrativni igrači iz velikih gradova nisu svjesni koliko su privilegirani u odnosu na one iz manjih mjesta. U petak je u dvorani u Prečkom gostovala juniorska ekipa STK Dr. Časl u meču protiv ponajboljih igrača Sokaz-a, a u subotu je trenirao i igrao Roko Tošić. On je ex reprezentativac koji igra u vrhunskoj europskoj ligi (Francuska A).

Roko Tosic
Na taj način bilo je moguće uživo vidjeti tehniku i brzinu igre, te koliko smo mi rekreativci “čokljavi” i miljama daleko od pravog stolnog tenisa. Jednaki osjećaj je bio i na natjecanju World Tour Slovenia Open u Velenju, koje se zadnji puta igralo 2012., gdje je gledalište bilo odmah do stolova za natjecanje, a, među ostalima, igrala je i kompletna kineska reprezentacija.

Rekreativni igrači iz manjih mjesta upućeni su igrati uvijek u istoj dvorani, protiv istih protivnika, bez trenera i sa bitno smanjenom mogućnošću da vide i nauče. Preostaje im gledanje mečeva i trening videa na Youtube-u, te čitanje vrlo starih knjiga o stolnom tenisu. Zato je vrijedan trud nepoznatog autora na forumu Sokaz-a o osnovama tehnike stolnog tenisa, kojeg sam lektorirao i prebacio u pdf.

Osnove stolnog tenisa.pdf