German Open 2015.

Od jučer (18.03.), pa do nedjelje (22.03.) u Bremenu se igra German Open 2015., Pro Tour natjecanje najvišeg ranga (Super) za nagradni fond od $220000. Između 300 igrača,  došli su svi, ponajbolji Kinezi, Japanci, Koreanci, Nijemci, Francuzi, Portugalci … Tokom kvalifikacija, u srijedu i četvrtak, ulaz je slobodan, a kasnije košta od 6 – 27. Iako se igra na 14 stolova, toliko je bilo prijava da se u kvalifikacijama ne igraju grupe, već odmah na ispadanje (knock-out). U glavni turnir, direktno, nije ušao ni Gaćina, već mora prolaziti kvalifikacije. Naših je došlo mnogo, jer Nijemci dobro plaćaju, pa su svi zainteresirani za neki angažmančić. Ali, većina njih, kako došli, tako ošli. Od muških Gaćine, Tana, Kolareka, Kojića, Fučeca, Zeljka i Pucara 1. dan su preživjeli Gaćina i Pucar u U-21 (natjecanje igrača ispod 21 godine). “Najbolji” je poraz Tana sa 1 : 4 od tamo nekog Finca Olaha Benedeka. To su loše vijesti za mušku reprezentaciju pred predstojeće Svjetsko prvenstvo u Sozhou (Kina), jer je i Kolarek odmah izgubio. Od djevojaka na turniru igraju Tian Yuan, koja je pobijedila u mečevima 1. dana i Lea Rakovac, koja je ispala u seniorskoj konkurenciji, ali igra dalje U-21. Sve to možete gledati u živo na ITtv.

German_Open_2015

Evo i Zhang Jikea kako trenira prije turnira:

Od ostalih vijesti spomenuo bi odlazak Richarda Prausea, ex glavnog trenera WSA, na mjesto sportskog direktora njemačkog stolnoteniskog saveza (DTTB).

Stiga je, u Švedskoj, započela za izgradnjom nove tvornice drva, na 1500 m2. Očito, posao ide dobro u Kini, a kako se to danas sve brzo radi i gradi, započeti će sa radom već u lipnju.

Stiga_Blades
Stiga_Factory_2015