DHS PF4

Da sada pitate: “OK, Geek, ali koja je to guma majka svih pila?” bez razmišljanja bih odgovorio: “PF4“. To je guma koja silno pili i reže, Butterfly Tackiness Chop je za nju mala beba. Ali, kada pogledate DHS-ovu specifikaciju gume, tek tada Vam ništa nije jasno, jer u njoj piše:

Spin:10
Brzina:11
Kontrola:10

Brzina 97/Spin 99/Kontrola 97

“Tacky (hvatljivi) topsheet omogućava izvrsne varijacije spina, a dovoljno je brza za izvođenje spin drajfa. Crvena guma ima narandžastu spužvu srednje tvrdoće (39°-41°), a crna ima tvrđu plavu spužvu (41°-43°). PF4 su koristili kineski igrači za osvajanje svjetskih prvenstava u eri φ38 mm loptice, te se smatra jednom od klasičnih guma. Nova guma PF4 je još hvatljivija, uz lakše izvođenje jačeg spina”.

U stvarnosti PF4 je tvrda kao kamen, a spora kao puž. Ali, reže upravo bolno, vrlo vjerojatno ćete protiv svakog protivnika u 1. setu osvojiti 4 – 5 poena samo na servisu, jer će dotični, zavisno od zadane rotacije, lopticu ubaciti u dno mreže ili prebaciti preko stola. Još, ako ste vješti u rezanju, pa svaki puta spustite koljena i odrežete lopticu sa donje strane, malo je protivnika tako mekih koljena i rukice koji će uspijeti povući spin. Nadalje, izvrsna je za obrambene igrače, jer će svojom enormnom rotacijom “hraniti” travu na drugoj strani reketa.

Na 1. slici je prastara verzija PF4, kada su se proizvodile tanje, obično su igrači birali 1.5 mm spužvu.

DHS_PF4_Super

Na slijedećim slikama je PF4 koja se prodavala do nedavno, u verzijama sa 2.0/1.8/1.6 mm spužvama.

DHS_PF4_Old
DHS_PF4_Old_Back
DHS_PF4_Topsheet
DHS_PF4_Sponge
DHS_PF4_Red_Black

Još novija je verzija dostupna samo sa spužvama 2.2/2.0.

DHS_PF4_New

Na neke tvorničke rekete DHS lijepi varijantu PF4-1, koju je teško nabaviti samostalno.

DHS_PF4-1

I najjača “pila” Sokaz-a igra sa PF4 na BH, starom 3 – 4 godine, koja je još uvijek “bolesno” sjajna, zbog čega su ga diskvalificirali sa nekih turnira.