Trava za napad – Sword Scylla

Trava i napadačka igra su, u pravilu, međusobno isključivi pojmovi. Ali, posebno kod rekreativaca, uvijek ima igrača koji žele okrenuti pilu naopako. Normalno, to ne znači da će sa travom moći vući spinove, već da će od protivnika rezanu lopticu moći ravno udariti. Loptica će “propasti” bez rotacije, te ako protivnik pokuša automatski postaviti blok, završiti u mrežici. Dalje, igra napadaču je znatno složenija, jer nikad ne zna da li će od igrača sa travom doći obrambeni ili napadački udarac. To sve ima nekog smisla, dok se protivnik još nije snašao meč je već završen, GAME OVER, 3 : 0 za travaroša. Pa, sad ti vidi …

Sa kojom travom će se najlakše izvesti prethodno opisani “pakleni” naum? Svakako, na listi prioriteta su frictionless (bez otpora) trave, o kojima je već pisano ovdje. No, u većini liga su zabranjene, a ako i nisu, uvijek Vas protivnik gleda ispod oka, jer se koristite “spornim” sredstvima. Ima li drugi put? Odgovor je Sword Scylla. Evo i slika:

Sword_Scylla_1
Sword_Scylla_2
Sword_Scylla_3

Na 1. slici je omot, na 2. poleđina, na kojoj piše “Continuous Attack” (eng. stalni napad), a na 3. usporedba sa travama Galaxy (Milky Way, Yinhe) Neptune i Spinlord Agenda.

Isporučuje se u verzijama OX (bez spužve), sa spužvom 0.5 – 0.8 mm i sa Factory Tuned spužvom od 0.5 mm, koja je i najskuplja.

Trava je napravljena kvalitetno, pipci su dugi i mekani, bez utora, po brzini se ubraja u sporije. Kontrola je dobra, let loptice nizak, efekat ometanja kod bloka osrednji. Ali, posebno je dobra za napad, korištenjem frictionless udaraca. Recenziju gume je na OOAK forumu napisao Martinspin. Vrlo važno je travu “upariti” sa odgovarajućim drvom, igrač s kojim sam neposredno razgovarao nahvalio ju je u kombinaciji sa Stiga Tube Defensive, mekanim i sporim drvom.

Za kraj 3 video recenzije, na prve dvije slobodno isključite zvuk, osim ako ne razumijete japanski. Upravo se kolega otamo vratio, jedino što je naučio je klanjanje (pozdravljanje).



Načuo sam da će kod Geeka uskoro biti tih gumica. Za večeras primite jedan moj klimoglav (pozdrav).