Razne vijesti

Imamo novog ženskog prvaka Hrvatske, ekipu HASTK Mladost. Biti će da igraćice Dr. Časla čupaju kose (kao u filmu “Štefica Cvek…”), jer su imale 3 : 2 u mečevima i na 2 : 2, u 5. setu ispustile vodstvo 10 : 6. Ne radi se samo o naslovu, već i o premiji, jer su muški dobili po €4000, svaki igrač. Ali, nije se lako nositi sa pritiskom tamo…

Mladost_2015

Loša vijest odnosi se na mene samog. Došlo ljepše vrijeme, pa svi igrači manje vremena provode u dvoranama i uz računalo, te čitanost ovog bloga nezaustavljivo pada. Koji je smisao pisati, ako nitko ili mali broj čita?

Navada da, uz prodaju stolnoteniske opreme, dio aktivnosti bude javan, opće koristan i neprofitan nije moj izum. Japanski shop-ovi Kokusaitakkyu i World Rubber Market imaju kanale na Youtube, na kojima igrače uče tehnici igre i objavljuju recenzije opreme. Pri tome, angažiraju vrhunske igrače, evo pogledajte ovaj clip o igri japanskim penholdom:

Za 4 dana počinje Svjetsko prvenstvo (WTTC) u Suzhou. Direktni internet prijenos će biti istovremeno sa 8 stolova, jedino će sve malo narušiti vremenska razlika od 6 sati, znači kod nas 3 ujutro, kod njih 9. Izašle su i tablice nositelja, ali tamo neće biti našeg Andreja Gaćine, zbog ozljede. Njemu je, za razliku od brata, sreća okrenula leđa, pa neće igrati finale njemačke lige, ni na prvenstvu.

WTTC_2015_1
WTTC_2015_2

Idemo sada na vijesti iz svijeta opreme. Andro je izdao novu seriju guma Plaxon, kombinaciju imena Plasma i Roxon. Nadam se da nisu kombinacija loših svojstava prethodnika, jer su se Plasma jako trošile, a Roxon imale slabu kontrolu. Gume imaju nižu cijenu 39,95 od uobičajenih za nove gume (46,90 – 49,90), a proizvode se u 4 tvrdoće (350 – jako mekana, 400 – mekana, 450 – srednja i 525 – tvrda) i 3 debljine (1.8, 2.0 i 2.2). Nema informacija gdje se proizvode, kojom tehnologijom, za koga jesu, a za koga ne, samo su navedene vrijednosti brzine i spina, koje su niže (lošije) od prethodne serije npr. Rasant Grip. Interesantno, nije ugrađena njihova standardna zelena spužva, pa je to, možda, neka kineska “mišancija”. Evo i promotivnog videa, iz kog se, normalno, ne vidi ništa:

Kao što sam davno najavio mogućnost, u blogu Stiga i carbon, došao je i 1 komad profi verzije drva Stiga Carbonado 190 sa Master (užom konkavnom) drškom, po ekonomičnoj cijeni od 750 kn, jer je “normalna” €169,90. To je izuzetna prilika, pa tko prije do drva, njemu i drvo. Evo kako Xu Xin & Kristian Karlsson pingaju s njim:

To bi bilo, za danas, sve od mene.