XIOM katalog 2015.

Prvo, brand XIOM nije iz Kine, nego iz Koreje i to one Južne, sa sjedištem u Seulu, a imaju dvogodišnji ugovor o sponzorstvu njihove reprezentacije. O njemu je već puno pisano, što je sve sažeto u XIOM 2015. Imaju i novi logo, po uzoru na “101 Dalmatinca”.
XIOM_Logo
Nedavno je, za njemačko tržište, izdan mini katalog, u kojem su najvažniji proizvodi sa cijenama (gume, drva, odjeća i loptice).
XIOM_2015_DE.pdf

Za XIOM gume radi njemački ESN (oznaka Tensor BIOS) i ovom prilikom ću samo ukratko. Imaju 4 glavne serije:

  1. Vega – gume s kojima se lagano igra, uravnotežena trajnost, katapult i brzina, evergreen je Vega Pro.
  2. Omega IV – spužva sa većim porama, više brzine i spina, niži kut izbačaja.
  3. Sigma – brzina i mekoća, ovoj seriji pripada i Vega Japan.
  4. Omega V – gume za plastične loptice, izvrsne za celuloidne, spužva sa velikim porama, jaki grip i spin.

Zavisno od tvrdoće spužve, serija ima slijedeće modele:

  1. Elite – mekana – 37,5° – 40°,
  2. Europe – srednja – 42,5° – 45°,
  3. Pro – tvrda. sa više spina – 47,5°,
  4. Asia – tvrda, sa više brzine – 47,5°.

Većinu registriranih igrača plastične loptice su “nagnale” na zamjenu drva s kojim igraju. Ovdje je XIOM izašao sa 2 serije, a sva su brzinske klase od OFF do OFF+. Vega je izrađena na bazi 5 slojeva drva i 2 sloja Zephylium – X-Carbon, sa odgovarajućim završnim furnirom, i to:

  1. Vega Tour – hinoki,
  2. Vega Pro – limba,
  3. Vega Euro – koto.

XIOM_Vega_Blade

U seriji Omega drva imaju 7 slojeva furnira, a završni je:

  1. Omega Tour – ebony wood,
  2. Omega Pro – rosewood,
  3. Omega Euro – koto.

XIOM drva su visoke kvalitete 🙂 , pa im je takva i cijena 🙁 . Sloj Zephyliuma, materijala identičnog Zylonu, i carbona je vrlo tanak, čime je smanjena težina drva. Završni sloj nije spajan od više komada furnira, već je izrađen od jednog, čime je poboljšan osjećaj drva. Kod lijepljenja se ne koriste tvrda Epoxy ljepila, već prirodna, koja se upiju u drvo, ali se znatno sporije suše. Prilikom proizvodnje koristi se 20 strojeva, a furniri se drže u strogo kontroliranim uvjetima, kako bi se osigurala ujednačena kvaliteta. Sve to detaljno možete pročitati u recenziji njihovog “udarnog” modela:
XIOM_Vega_Pro_Drvo.pdf

Evo, kako XIOM vidi modno osvještenog igrača u 2015.:

XIOM_Moda

XIOM je u taboru bešavnih plastičnih loptica (SEAMLESS), koje proizvodi XuShaoFa, a dobili su i ITTF certifikat. U Njemačkoj je tolika navala da su slijedeće 2 isporuke unaprijed rasprodane. U hrvatskim klubovima SADA je vrijeme za odluku, budući da se slijedeća natjecateljska sezona za registrirane igrače igra sa novim lopticama, o čemu ću detaljno u slijedećem blogu.

XIOM_Balls

P.S. Nadahnut ovim blogom XIOM maneken Jang Woojin (ex svjetski juniorski prvak 2013.), koji igra sa XIOM Vega Pro drvom, je u 1. kolu Korea Open-a nokautirao Jun Mizutani-ja, koji igra sa istoimenim Butterfly drvom. Drvo je prvo.

Jang_Woojin_Korea-Open