Xushaofa loptice

O plastičnim lopticama bilo je već puno riječi, ali, i stvari se s vremenom mijenjaju. Sadašnje stanje je takvo da se još uvijek najboljim smatraju one bešavne koje proizvodi Xushaofa (XSF). To je opisano u blogu Plastične loptice – rang lista, a podudarno je sa The Best Table Tennis Balls. Xushaofa sam prodaje loptice, a pakiraju ih i za Yinhe, XIOM, Stag, Nexy… One sa 3* su ITTF certificirane, tako da su dozvoljene na svim natjecanjima, što je vidljivo iz ITTF_Balls_2015.pdf. Kada u popisu naiđete na Plastic seamless, to su te, plastične bešavne. Najbliže su starim celuloidnim lopticama, najmanje pucaju, najmanje jajolike. Trening plastične bešavne loptice se isporučuju u 2 kvalitete, sa 1* (Club Training), koje su prilično jajaste, te bolje (okruglije) sa 2* (Premium Training).

Xushaofa_Balls

I plastične šavne loptice su s vremenom evoluirale, manje pucaju, a priča se da, kako bi bile trajnije, sada u njih dodaju celuloid, pa ne vidim ekološki smisao cijele promjene. Još uvijek se najboljim i najskupljim smatraju one iz japanske tvornice Nittaku (ne SHA), a najlošije su iz Double Fish-a.

Za Butterfly, iz njemačke tvornice Weener, izašle su trening loptice pod nazivom Easy Ball 40+, koje su “koma”, nisu bijele, imaju različit odskok, a izrađene su i iz sasvim različitog materijala, što je vidljivo iz slijedeće recenzije:

Iako me Butterfly još 20.05. obavijestio da sam “sretni” dobitnik kutije sa 6 loptica, do danas, ni nakon 100 dana, nisam dobio ništa, što je sramotno. U međuvremenu, najavili su, iz iste tvornice, izlazak loptica sa 3*. Ako bude nagradne igre u njoj neću sudjelovati.

Butterfly_G40+

A, zašto je to sve napisano? Stalno će na zalihi biti plastičnih bešavnih loptica sa 3* Xushaofa i/ili XIOM po 10 kn, te trening sa 1* i/ili 2* po 3 – 5 kn.

P.S. Da li ste znali? U nedavnoj utakmici njemačke lige Zugbrücke Grenzau je sa 3 : 2 pobijedio Borussia Düsseldorf, pri čemu je Andrej Gaćina prvi puta pobijedio Panagiotisa Gionisa, a ovaj potonji je izgubio i svoj 2.meč. Zašto? Igralo se sa bešavnim lopticama, koje imaju manje rotacije i “smrt” su za lovce.