Ekipni prvaci Europe i Azije 2015.

U Ekaterinburgu je završio ekipni dio Europskog prvenstva. Imamo nove muške prvake, to je, nakon Portugala, ekipa Austrije, koja je u finalu pobijedila Njemačku sa 3 : 2. Njemačka je bila oslabljena neigranjem Bolla, a nesretnik finala bio je Baum, koji je izgubio obje svoje partije.

Austria_2015

Brončanu medalju su osvoje Bjelorusija, koja je polufinale igrala bez Samsonova, i Francuska. Naši su zauzeli 13. mjesto. Što reći? U grupnom dijelu natjecanja, koje je bilo odlučujuće, Gaćina je imao skor 6 : 0, a sva trojica ostalih (Kolarek, Pucar i Zeljko) na pozicijama 2 i 3 skor 1 : 8. Očito, tu nema previše potencijala. Reprezentacija u sastavu Gaćina, Tan i Tošić sigurno bi osvojila medalju.

U ženskom dijelu prvakinje su, po 3. puta zaredom, Njemice, koje su u finalu pobijedile Rumunjsku. Brončane medalje osvojile su Ukrajina i Rusija. Naše su 20., pa se ni tu nemamo čemu nadati. Očito, za izbornika nije samo važno što je osvojio, već i to što je ostavio iza sebe.

Mene, u svemu, rastužuje stagnacija stolnoteniskih nacija Švedske, Madžarske, Rumunjske, Engleske…

Istovremeno, u tajlandskoj Pattayi se igrao ekipni dio Prvenstva Azije. Stari prvaci su ujedno i novi, normalno Kinezi, koji su u finalima pobijedili Japan. Muška ekipa je igrala u sastavu Xu Xin, Fan Zhendong i Zhang Jike. Najveće iznenađenje bio je polufinalni poraz Zhang Jikea od Koreanca Jang Woojina, ex svjetskog juniorskog prvaka. “Najbolje” je što je Jike od istog XIOM manekena izgubio i u pojednačnom natjecanju.

Prvenstva se nastavljaju natjecanjima parova i pojedinačno. U Aziji neće igrati Ma Long i Ding Ning, jer su ih umirovili.

Iz Pattaye pozdrav svim čitaocima od reprezentacije Južne Koreje u XIOM dresovima:

XIOM_Korea