Pinganje na Jarunu

Ako Vam je reket srcu mio, vani je lijepo vrijeme, a ne znate kako bi utrošili par sati, možda je dobra ideja da odete na zagrebački Jarun. Iza Aquariusa, u parku na istočnoj strani jezera, Iskon je, još dok je sponzorirao stolnotenisače (HSTK “Mladost”), postavio 9 plastificiranih stolova. Uvjeti nisu idealni, stolovi su narandžasti, sa bijelim crtama, ali puno su bolji od većine betonskih. Budući da je igranje besplatno, mrežice igrači moraju ponijeti sami. Svakodnevno, za dobra vremena, okuplja se društvo 20-tak “parkovnih” stolnotenisača (nešto kao TTX). Svi stolovi su puni, većina igrača su apsolutni rekreativci, no pojavi se i poneki Sokaz-ovac. Za starosjedioce on je “specijalitet”, pa mu prisutni gledaju reket, te pokušavaju s njim odigrati meč. I, tako to traje do prvog mraka, jer stolovi nemaju odgovarajuću rasvjetu da bi se moglo igrati noću.

Jarun_Stolni_Tenis_1
Jarun_Stolni_Tenis_2

Nakon pinganja, dok je još toplo, možete se okupati u jezeru ili otuširati. Poslije, odšećite do obližnjeg kafića Žirafa, sa priličnim izborom piva po 10 kn.

Šteta što u Zagrebu nema više takvih mjesta, npr. na Bundeku, Dotrščini…, jer investicija nije velika, a koristi povećanju stolnoteniske populacije Hrvata.