Butterfly – novosti za 2016.

Iako se zadnjih par godina u profesionalnim kuloarima priča da će Butterfly izaći sa novim gumama, nasljednicima Tenđi, te ponovno steći 10-godišnju prednost, od toga, za sada, NIŠTA. Pitanje je, koliko, u stvari, imaju razvojnog potencijala, jer zadnji pokušaj sa gumom Brice Highspeed je neslavno prošao (čitaj: propao). Iako je guma 15% povoljnija od Tenergy do sada je nisam našao zalijepljenu na reketu niti jednog igrača, profesionalnog ili rekreativnog. Možda su oni i otišli dalje, ali, očito, u pogrešnom smjeru. S druge strane, potpuno su zaposlavili početni program za rekreativce u obliku Sriver G3 (FX), pa je to ostala guma bez brzine i rotacije, pogodna samo za čokljavce kojima je koncepcija igre da “uvale” kratki flah ili drajf, kojeg protivnički prejaki udarac loptice izbacuje van stola. Za sada sam pisao čega u Butterfly katalogu novosti za sezonu jesen – zima 2016. nema, pa da vidimo čega ima.

Ima 2 nova drva, 1 guma sa kratkim pipcima (soft) na 2 različite spužve, 1 model tenisica (Lezoline Groovy po €80), trenirkice, majice, čarapice, futrolice, torbice i ostale “trice i kučine”. Definitivno, premalo za firmu koja je tržišni lider, koja se politikom cijena i distribucije sama tako pozicionirala. Ali, možda ni Japanci nisu što su nekad bili

Butterfly_Catalog_2016_AW_1
Butterfly_Catalog_2016_AW_2
Butterfly_Catalog_2016_AW_3

Od drva “novopridošlice” su iz serije Innerforce Layer, modeli ZLF i ALC.S, kojima je sloj “materijala” (zylon-fibera ili arylate-carbona) stavljen direktno na srednjicu:

Nove gume sa kratkim pipcima (soft) zovu se Impartial, isporučuje se sa 2 spužve, kao modeli XS (brži) i XB (sporiji), a u debljinama 1.7, 1.9, 2.1 i MAX. Cijena, oko €41, tj. protuvrijednost od 2 ili 3 kineska softa.

O ostalim modnim detaljima ne bih, jer su sada u Hrvata “u modi” Butterfly majice sa rasprodaje, po 90 kn.

Da ovaj blog ne bi ostao “niš’ koristi”, za kraj tablica aktualnih Butterfly drva po “osjećaju” (Vibration Propery) i brzini (Reaction Property), odnosno težini:

Butterfly_Blade_Matrix_1
Butterfly_Blade_Matrix_2