DHS Hurricane3 – povijest

DHS (Double Happiness) je kineski proizvođač stolnoteniske opreme iz Shangaija, osnovan 1927., sa oko 600 radnika. U početku se bavio proizvodnjom loptica (Double Circle), da bi zatim proizvodio rekete, gume, te ostalu stolnotenisku opremu, a danas i opremu za badminton i dizanje utega. 2007. se povezao sa kompanijom Li-Ning.

Double Happiness

Glavni proizvođači guma u Kini nekada su bili Friendship (729, R.I.T.C.), Globe (model 999) i DHS sa modelima PF-4, G666 (koju je dizajnirao Wang Hao), G777 i G888. Prvo pojavljivanje DHS Hurricane guma bilo je 1999. na svjetskom prvenstvu u Eindhovenu, gdje je s Hurricane2 igrao Wang Liqin, a s Hurricane3 Li Ju i Liu Guozheng. 2001. DHS je uveo nove spužve #20 (narančastu) i #22 (plavu), koje proizvodi i danas.

DHS Hurricane3

Sa zabranom upotrebe brzog ljepila, 2008. DHS je proizveo nove spužve #19 (narančastu) i #21 (plavu), koje su namjenjene za korištenje sa tuningom DHS Intensifier EX1. Spužve su bile mekše, lakše i sporije, te nisu uspjele kao proizvod, tako da je znatan broj kineskih igrača prešao na korištenje tada bolje gume Haifu Blue Whale II.

U prvoj polovici 2009., nakon nekoliko testnih verzija, DHS je proizveo gume serije NEO, koje su kvalitetom i performansama prilagođene vodenom lijepljenju. U odnosu na stare Hurricane i Skyline gume, nove su manje hvatljive, zahtjevaju malo drugačiju tehniku spina i “opraštaju” više grešaka.

Ovdje je 2 (od 3) nastavka u seriji u kojoj se testiraju razlike između stare DHS Hurricane3 i nove DHS Hurricane3 NEO gume :