Pinganje po vani

Iskreno mi je žao što novi (stari) Predsjednik ITTF-a Thomas Weikert, prije predstavljanja TTX-a, sa novim pravilima, nije posjetio stolove na otvorenom u Zagrebu. Tamo se, još uvijek, broji do 21, sa promjenom servera svakih 5 poena.

Nastupa doba u godini idealno za pinganje po vani. Toplo je, dan dugo traje, nije sparno kao u dvoranama, gume se ne zamućuju od kondenzirane vlage. Jedna epizoda već je objavljena, o Jarunu. Nedavno je izdana karta Zagreba, sa lokacijama za pinganje vani.

Zg_Ping_pong

U kakvom su stanju vanjski stolovi? Pretežno lošem, jer, institucionalno, nitko za njih nema interesa, a ljubav je davno prošla… Ali, neka Vas to ne smeta. Neravnina na stolu je prilika da ubrzate reflekse. Ako puše vjetar, to će Vas natjerati da igrate po sredini stola, smanjujući mogućnost da loptica bude otpuhnuta van. Rez i kontra su sigurniji udarci od spina, kojeg vjetar odnese preko stola. I, psihički je dobro. Morate biti spremni da Vas bilo koji parkovni igrač izdere k’o zelje, nema podcjenjivanja, ipak je to njegov “teren”.

Što Vam sve treba? Rezervni reket, jer nema smisla prljati nove (?) gume, mrežica, tenisice za trčanje, jer je iza stola beton, te bočica vode ili hladno pivo. I, puno dobre volje. Ako me hoćete sresti, najverojatnije će to biti u Utrini, na igralištu Skokov/Fancevljev prilaz.