Asics tenisice

Asics

U početnom blogu o tenisicama napisano je da postoje 2 japanska “kralja” – Mizuno i Asics. I, dok su o Mizunu napisana 2 bloga, i to Mizuno i Mizuno – novi modeli, o Asicsu nije napisano još ništa. A, da je navedena tvrdnja o kvaliteti tenisica ispravna, viđeno je u tekstu Najprodavanije u Japanu 2017., gdje Mizuno i Asics drže 8 od 10 mjesta. Respect!

Asics_1
Asics_2
Asics_3

Pa, idemo malo u povijest… Začetnik je 1949. bio Kihachiro Onitsuka, a značenje naziva Asics je “Anima Sana in Corpore Sano” (hrv. Zdrav duh u zdravom tijelu). Prvi sportovi koje su “pokrili” bili su košarka, odbojka i tenis, a današnji oblik korporacija je dobila spajanjem 1977. U sklopu je i Institut za sportsku znanost, a kojim sve tehnologijama raspolažu možete pogledati ovdje. Najpoznatiji dio naziva je oznaka Gel, kao kod Mizuna Wave, tehnologija koja štiti Vaše zglobove.


Za stolni tenis u Europi su dostupni slijedeći modeli, orijentacijske cijene oko 100:

  • Asics Gel-Blade;
  • Asics Gel-Fastball;
  • Asics Gel-Hunter;
  • Asics Gel-Cyberspeed;
  • Asics Gel-Court Control.

Asics-Gel-Blade
Asics-Gel-Fastball

U hrvatskim prodavaonicama mogu se naći modeli dizajnirani za odbojku, rukomet, badminton ili squash, koji su nešto teži, a zbog debljeg i manje savitljivog đona, npr. Asics Gel-Rocket. No, takve tenisice su pogodnije za starije i rekreativce, zbog povišene pete i prevencije ozljeda.

Asics-Gel_Rocket

Koja je razlika između Asics i Mizuno tenisica? U pravilu, Asics ima puno uži kalup, za one sa uskom nogom.