DHS Hurricane3 – zamjene II

Ovdje je već puno toga napisano, pa se neću ponavljati. U blogu Gume za Kineze opisane su Tibhar Hybrid K1 i K1 Plus, a u DHS Hurricane3 – zamjene recenzije su guma Haifu Blue Whale, L.D.T.T., Sanwei Target National i XIOM Vega China VM. EmRatThich, a lik se razumije, tvrdi da je 90% DHS Hurricane3 Neo Provintial ili National guma, sa narandžastom ili plavom spužvom, “fake”-ana, što bi po naški rekli krivotvorena. A, i cijene im nisu baš male, ovaj primjerak sa slike, “kao” od Cheng Meng, je $118 (770 kn). Ako i nisu lažnjaci, a cijene su povoljne, moguće je da su gume iz lošije serije, pa se opet dobije slabi efekat ili buhtla na sredini gume, jer se topsheet odlijepio od spužve.

DHS_H3_Chen_Meng

Jedna od novijih guma Hurricane tipa je Dianchi D. Dianchi je, inače, proizvođač ljepila i tuninga, a sada i guma. U kineskoj prodavaonici PROtt cijena joj je $30. Pogledajmo video recenziju, u izvođenju Hou Yingchao-a.

Nittaku je dugogodišnji partner DHS-a, a iz njihove radionice dolazi Nittaku Hurricane Pro 3 Turbo. Klasični H3 topsheet su nalijepili na japansku mekšu i dinamičniju spužvu. Ali, prema recenziji, cijeli uradak nije nešto uspio, jer guma nema 2 brzine, kako se od nje očekuje, već se nepredvidljivo uključuje i spužva, pa je cijeli uradak mušičav (“mushy”).

DHS_Hurricane3_Pro

Interesantno, na novijoj gumi iz DHS-a, Hurricane8, na spužvu nije tvornički naneseno ljepilo i tuning, a, iskreno, iako je obećana, nisam zamijetio neku veću dinamiku.

Na tržištu je i guma Giant Dragon Storm National, sa plavom spužvom. Guma je dobavljiva po narudžbi, samo u crnoj boji, po 180 kn. Iz kineskog Yinhe-a (Galaxy, Milky Way) dolaze još 2 slične gume, Apollo 5 i Jupiter 2.

Osnovna mana svih guma kineskog “štiha” je da naši igrači igraju previše rukom, a premalo tijelom i nogama, zbog čega imaju dojam premale dinamike gume, u odnosu npr. na Tenergy ili MX-P. Nakon toga, idu samostalno ubrzati (“popraviti”) gumu, nanoseći preveliku količinu tuninga direktno na spužvu, a ne na već naneseno ljepilo. Kako se ljepilo, koje “drži” topsheet na spužvi, “ne voli” sa masnoćom iz tuninga, uskoro se na sredini gume pojavi buhtla (“bubble”), pa guma ide u smeće.

Za kraj, informacija da su na nedavnom Croatia Junior & Cadet Open-u igrači reprezentacije J. Koreje na FH igrali sa gumom L.D.T.T.