XIOM “šminka”

XIOM se “ušminkao” u zadnje vrijeme.

Očito, posao sa gumama im dobro ide. Imaju dvije glavne linije. Vega, u pravilu, označava gume povoljnije cijene, koje igračkim performansama ne zaostaju, Vega Pro je evergreen za brže i bolje igrače, Vega Europe za početnike i rekreativce koji igraju rjeđe. Omega gume su više cijene, pri čemu je najmekša Europe, slijede je Pro i Tour, a Asia je najbrža i najtvrđa. Sigma serija je u napuštanju, iako gume imaju superiornu brzinu, te u odnosu na to, osjećaj mekoće. U najavi su gume Omega VII, početno izlaze Europe i Pro, a kasnije tokom 2018. slijediti će ih Tour i Asia. Iako marketinški različito prezentirane, radi se o gumama sa ugrađenom Micro Layer tehnologijom. XIOM, u odnosu na njemačku konkurenciju (Andro, Donic i Tibhar), ima određene prednosti, jer izlazi zadnji, kvalitetno testira gume, za što ima koreanske igrače svjetskih performansi, te njihove budu među najboljima. U drvima, gdje su Butterfly i Stiga lideri, nude kvalitetna drva sa Kiso hinokijem (koje prethodno navedeni nemaju), arylate-carbonom i zylon-carbonom. Svakako, prvi su izbor za igrače koji žele lagano (do 85 grama), a brzo drvo. U odjeći i obući cijene su “paprene”.

Da se vratim na temu. XIOM ima nove web stranice, na www.xiom.tt. Bivši site bio je prilično zastario, sa proizvodima koji više nisu u prodaji. Navedene su i preporučene prodajne cijene, u US $. Tu smo i mi, kao distributeri za Hrvatsku.

XIOM_Web

Prije toga, otvorili su novu centralu FACTORY O (head quarter), pa pogledajte kako to tamo izgleda:

XIOM_HQ_1
XIOM_HQ_2
XIOM_HQ_3

A, još prije toga, otvorili su novu domaću prodavaonicu u Pusanu (Busan), koreanskom “gradiću” čiju perspektivu možete vidjeti na 1. fotki:

XIOM_Pusan_1
XIOM_Pusan_2
XIOM_Pusan_3
XIOM_Pusan_4

I, tako ste, od novijeg prema starijem, saznali sve novosti iz XIOM-a.