WTTTC 2018. – Halmstad

WTTTC_2018_Logo

Ove godine odigrava se ekipno prvenstvo svijeta, započelo je prije 2 dana (29.04.) u švedskom Halmstadu, a traje do 06.05. Ne znam da li je ikada ijedno stolnotenisko prvenstvo organizirano u manjem gradu, jer ovaj ima samo 55 tisuća stanovnika. Evo prikaza mjesta, službene pozivnice i vodstva kroz dvorane.



Ekipe su, prema kvaliteti, podijeljene u 3 divizije, a onda u 4 grupe po 6 reprezentacija. To je kvalifikacijski dio, a onda prve 3 ekipe razigravaju za prvaka, a zadnje 3 za ispadanje iz divizije. Sve možete pratiti na stranicama ITTF, a osiguran je prijenos sa 8 stolova, no, zbog položaja kamere, poeni se dosta slabo vide.

WTTTC_2018

Kako se igra tamo? Dobro. Pogledajte meč Tome protiv Vladija:

Bilo je već i nekih iznenađenja, pobjeda, u muškoj konkurencije, Engleske nad Japanom 3 : 1.

HSTS_Halmstad

Gdje su tu naši? Muški su u 1. diviziji grupa D, do sada su igrali u najjačem sastavu (Pucar, Gaćina, Kojić), te su pobijedili u 2 utakmice sa 3 : 0 (Austriju i Poljsku), a izgubili s istim rezultatom od Francuske. Žene su na prvenstvo došle u “čudnom” sastavu (Jeger, Malobabić, Jazbec i Srebrnjak), dok su čak i bolje ostale doma, jer nisu htjele igrati za reprezentaciju (Petek, Tubikanec, Đurak i Pavlović). One su u 2. diviziji, do sada su pobijedile Meksiko i Kolumbiju, no danas im predstoje odlučujući mečevi u grupnoj fazi protiv Slovačke i Francuske. Rezultate naših možete pratiti na stranicama HSTS.