O nama

Kako je sve počelo:

Mladen_Mali

U mojoj obitelji svi smo “pimplali”. Mama i ja igramo, tata fotka, pa igra s pobjednikom. Igralo se i subotom u osnovnoj školi, na Trešnjevci, pa onda za ekipu Klasične gimnazije. Zatim dugo, dugo, 30 godina NIŠTA.

Slučajno, u prolazu, vidio sam plakat da STK “Novi Zagreb” poziva nove članove. I, upisao sam djecu Brunu i Mateu. Prvi trener bio im je Damir Atiković. Za doma smo kupili stol i pingali. Bio sam prvak obitelji.

IMG_0082IMG_0083IMG_0084
Bruno, Matea i Mladen Vunderl (2004.)

Kći je nastavila, prešla u STK “Velika Gorica-Stanfar” kod trenera Hambija, a zatim u STK “TIS” kod Tiće i Vekija. Nekoliko njenih većih uspjeha:

Ping_Pong_PH_ 013Ping_Pong_PH_ 009TT_KinderOlympiade_2007Ping_Pong_011
Osvojeno 3. mjesto u parovima na PH za kedetkinje (2008.), 3. mjesto na TT-KinderOlympiade Borussia
P1000243Mavrovic2PingPong_ 008Matea_Spin
S igračicama STK “TIS”, STK “Poreč” i Željkom Mavrovićem, s Vladimirom Samsonovim, “vuče” FH spin.

Kako u živo “vuče” FH spin ta Vunderlica (sorry zbog stare snimke)?

Budući da sam svaki dan vozio kći na trening u Veliku Goricu i Dom sportova, dosadilo mi je samo gledati, pa sam i sam ponovno počeo igrati. U našem napretku puno su nam pomogli prijatelji u stolnoteniskom kampu Libora Pospišila, Sadska, Češka.

PingPong_002Mladen_EPimg00009img00004
Sokaz ekipa “Rama Software” 2007. (Mladen, Matea i Kruno Franjković), Mladen na Europskom prvenstvu EVTTC u Poreču (2009.), “reprezentacija” kampa Sadska, Češka, trening grupa.
Počeo sam ozbiljnije trenirati s Ivanom Knežević, završio školovanje za stolnoteniskog trenera pri Hrvatskoj Olimpijskoj Akademiji, položio sudački ispit, te osnovao klub STK “Kontra”. Uz to, za kći, sebe i par stolnoteniskih prijatelja počeo sam nabavljati opremu. Tada je kineska stolnoteniska oprema u Hrvatskoj bila rijetka. S vremenom su došla zastupstva poznatijih firmi (Stiga, XIOM, Avalox, Dr Neubauer, Spinlord, Gewo i dr.).

I, evo nas:

Matea_DedaMatea_ServisMatea_FH
Matea na Vodovodu (2012.)
Mladen_ZabokPingPong_ 002Mladen_DedaMladen_Visnjan
Na turnirima u Zaboku, Karlovcu, na Vodovodu i u Višnjanu

Zahvale

Tu je na prvom mjestu moja obitelj. Kći Matea me “uvukla” u svijet čokljavaca (op.a. po Sokaz terminologiji čokljavac = igrač stolnog tenisa), sin Bruno je informatička podrška i webmaster, a supruga Ranka je pročitala knjige o WordPressu.

Bruno_Vunderl.jpgRanka Vunderl.jpg
Webmaster i WordPress podrška

Da li je webmaster kompetentan, pogledajte sami:

Od koga sam puno naučio? Od Ređe (“maneken” Ronald Ređep) i Jape (Tomislav Japec), trostrukih prvaka Hrvatske i ex reprezentativaca. Oni su, uz kavu, prenosili svoje znanje stečeno u 25 godina profesionalnog igranja stolnog tenisa. Također, upoznali su me sa svojim prijateljima Tanom, Keinathom, Karašom, Gatienom …

Dr-Casl
Ekipa Dr Časl u sezoni 2013/2014 – Ređo, Wang Eugene Zhen, Japa

Cijeli blog je “nadahnut” kolumnama Drage Buvača, Vladimira Gligorova, besmrtnog profe Mate Babića i čitankom Paula Samuelsona.

Od pomoći sa strane, naveo bih Jeremy Yuna, ex Adidas Product Managera, koji je u svojim blogovima napisao mnogo nepoznatih informacija iz ESN-a. Nadalje, tu su i Matthias Landfried, vlasnik foruma TT-News.de, Koreanca Moon Eui Bae, vlasnika i designera drva Nexy, te EmRatThich-a.

Posebna zahvala ide bivšim suigračima Niku i Sosu sa Dobrog Dola. Uz sve moje (ne)uspješne eksperimente s njihovim reketima uspjeli smo iz 11. doći do 5. lige Sokaz-a.

Dobri-Dol
Sos, ja i Nik, sa pokalom Sokaz-a za ekipu Dobri Dol

A, sada, osim prodaje, idemo ispuniti svrhu kojoj su ove stranice i namijenjene. SVAKI TJEDAN – BLOG JEDAN ! U dijelu “Novosti i recenzije” svaki EJ (Equipment Junkie), poput mene, doći će na svoje… Tu su i natjecateljski i rekreativni stolni tenis, jer ljubav je jedna. Ako nekom nije jasno zbog čega sve to, postoji dobar razlog: PRO BONO (hrv. za opće dobro). Jednog dana postati će to multimedijalna knjiga o stolnom tenisu, ultimativna referenca, baza stolnoteniskog znanja. S nestrpljenjem čekam taj dan… A, sada na posao, niti jedna stolnoteniska “tajna” ne smije ostati neotkrivena.

Uprent-GEWO
Sokaz ekipa UpRent.hr-GEWO u sezoni 2016., “idealna” kombinacija kršnih Bosanaca (iz Travnika) i Vunderla, u “sponzoruša” oblekici.

Kome nije jasno zašto naziv “Kineske gume”, neka samo čuje, preporučljivo sa zvučnicima na max, ovo frenetično navijanje “napaljenih” kineskih curica na spomen imena Zhang Jikea. Fakat, u Kini je stolni tenis nešto posebno. Mama, što me ne rodi k’o Kineza? 🙁

Znate kako ono piše na početku filma: “Svaka sličnost sa stvarnim osobama je slučajna!”. Ovdje je sve obrnuto, događaji i igrači iz dvorana su stvarni, ništa nije izmišljeno. Možda se nekom, tko se prepozna u blogu, neće svidjeti moje viđenje i/ili mišljenje, ali sve je dobronamjerno i isključivo u cilju promicanja stolnog tenisa.

Evo i nekoliko najnovijih fotki:
1. reket unuka Ivana (4. generacija stolnotenisača u obitelji), kao trener STARR – Varaždin i selfie u kineskom stilu (eng. China Look).

PH_Varazdin_2023Svijet-je-poluhvatljivSTARR_1
STARR_Odjeca
Kada prođem kraj oglasnog stupa, on se posrami, jer na meni ima više natpisa nego na njemu!