O nama

Kako je sve počelo :

Mladen_Mali

U mojoj obitelji svi smo “pimplali”. Mama i ja igramo, tata fotka, pa igra sa pobjednikom. Igralo se i subotom u osnovnoj školi, na Trešnjevci, pa onda za ekipu Klasične gimnazije. Onda dugo, dugo, 30 godina NIŠTA.

Slučajno, u prolazu, vidio sam plakat da STK “Novi Zagreb” poziva nove članove. I, upisao sam djecu Brunu i Mateu. Prvi trener bio im je Damir Atiković. Za doma smo kupili stol i pingali. Bio sam prvak obitelji.

IMG_0082IMG_0083IMG_0084
Bruno, Matea i Mladen Vunderl (2004.)

Kći je nastavila, prešla u STK “Velika Gorica-Stanfar” kod trenera Hambija, a zatim u STK “TIS” kod Tiće i Vekija. Nekoliko njenih većih uspjeha:

Ping_Pong_PH_ 013Ping_Pong_PH_ 009TT_KinderOlympiade_2007Ping_Pong_011
Osvojeno 3. mjesto u parovima na PH za kedetkinje (2008.), 3. mjesto na TT-KinderOlympiade Borussia
P1000243Mavrovic2PingPong_ 008Matea_Spin
Sa igračicama STK “TIS”, STK “Poreč” i Željkom Mavrovićem, sa Vladimirom Samsonovom, “vuče” FH spin.
Kako sam u Veliku Goricu i Dom sportova svaki dan vozio kći na trening, dosadilo mi je samo gledati, pa sam i ja ponovno počeo igrati. U našem napretku puno su nam pomogli prijatelji u stolnoteniskom kampu Libora Pospišila, Sadska, Češka.

PingPong_002Mladen_EPimg00009img00004
Sokaz ekipa “Rama Software” 2007. (Mladen, Matea i Kruno Franjković), Mladen na Europskom prvenstvu EVTTC u Poreču (2009.), “reprezentacija” kampa Sadska, Češka, trening grupa.
Počeo sam ozbiljnije trenirati sa Ivanom Knežević, završio školovanje za stolnoteniskog trenera pri Hrvatskoj Olimpijskoj Akademiji, položio sudački ispit, te osnovao klub STK “Kontra”. Uz to, za kći, sebe i par stolnoteniskih prijatelja počeo sam nabavljati opremu. Tada je kineska stolnoteniska oprema u Hrvatskoj bila rijetka. S vremenom su došla zastupstva poznatijih firmi (Stiga, XIOM, Avalox, Dr Neubauer, Spinlord i dr.).

I, evo nas danas :

Matea_DedaMatea_ServisMatea_FH
Matea na Vodovodu (2012.)
Mladen_ZabokPingPong_ 002Mladen_DedaMladen_Visnjan
Na turnirima u Zaboku, Karlovcu, na Vodovodu i u Višnjanu

Zahvale

Tu je na prvom mjestu moja obitelj. Kći Matea me “uvukla” u svijet čokljavaca (op.a. po Sokaz terminologiji čokljavac = igrač stolnog tenisa), supruga Ranka je pročitala knjige o WordPressu, sin Bruno je informatička podrška i webmaster.

Bruno_Vunderl.jpgRanka Vunderl.jpg
Webmaster i WordPress podrška

Od koga sam puno naučio? Od Ređe (“maneken” Ronald Ređep) i Jape (Tomislav Japec), trostrukih prvaka Hrvatske i ex reprezentativaca. Oni su, uz kavu, prenosili svoje znanje stečeno u 25 godina profesionalnog igranja stolnog tenisa. Također, upoznali su me sa svojim prijateljima Tanom, Keinathom, Karašom, Gatienom …

Dr-Casl
Ekipa Dr Časl u sezoni 2013/2014 – Ređo, Wang Eugene Zhen, Japa

Od pomoći sa strane, naveo bih Jeremy Yuna, ex Adidas Product Managera, koji je u svojim blogovima napisao mnogo nepoznatih informacija iz ESN-a. Nadalje, tu su i Matthias Landfried, vlasnik foruma TT-News.de, Koreanca Moon Eui Bae, vlasnika i designera drva Nexy, te EmRatThich-a.

Posebna zahvala ide bivšim suigračima Niku i Sosu sa Dobrog Dola. Uz sve moje (ne)uspješne eksperimente sa njihovim reketima uspjeli smo iz 11. doći do 5. lige Sokaz-a.

Dobri-Dol
Sos, ja i Nik, sa pokalom Sokaz-a za ekipu Dobri Dol

A, sada, osim prodaje, idemo ispuniti svrhu kojoj su ove stranice i namijenjene. SVAKI TJEDAN – BLOG JEDAN ! U dijelu “Novosti i recenzije” svaki EJ (Equipment Junkie), poput mene, doći će na svoje… Tu su i natjecateljski i rekreativni stolni tenis, jer ljubav je jedna. Ako nekom nije jasno zbog čega sve to, postoji samo jedan dobar razlog: PRO BONO (hrv. za opće dobro). Jednog dana postati će to multimedijalna knjiga o stolnom tenisu, ultimativna referenca, baza stolnoteniskog znanja. S nestrpljenjem čekam taj dan… A, sada na posao, niti jedna stolnoteniska “tajna” ne smije ostati neotkrivena.

Uprent-GEWO
Sokaz ekipa UpRent.hr-GEWO u sezoni 2016., “idealna” kombinacija kršnih Bosanaca (iz Travnika) i Vunderla, u “sponzoruša” oblekici.

P.S. Kome nije jasno zašto naziv “Kineske gume”, neka samo čuje, preporučljivo sa zvučnicima na max, ovo frenetično navijanje “napaljenih” kineskih curica na sam spomen imena Zhang Jikea. Fakat, u Kini je stolni tenis nešto posebno. Mama, što me ne rodi k’o Kineza? 🙁

P.P.S. Znate kako ono piše na početku filma: “Svaka sličnost sa stvarnim osobama je slučajna!”. Ovdje je sve obrnuto, događaji i igrači iz dvorana su stvarni, ništa nije izmišljeno. Možda se nekom, tko se prepozna u blogu, neće svidjeti moje viđenje i/ili mišljenje, ali sve je dobronamjerno i isključivo u cilju promicanja stolnog tenisa.