Cjenik 29.08.2017.

Prije par mjeseci promijenjen je cjenik, više nije vezan za datum, već se kontinuirano obnavlja, kako se nešto novo nabavi, odnosno proda sa lagera. Nova stolnoteniska sezona počinje uskoro, pa je promjena više, te ih je teže uočiti. Pokušati ću sažeti, da ne budem predug i/ili predosadan.

1. Gume

 • Gewo Hype KR Pro 47.5 ima mekši topsheet, na standardno tvrdoj spužvi, a igračkim karakterisitkama je najsličnija Butterfly Tenergy 80. Guma se proizvodi u njemačkom ESN-u, a marketing kaže da je u njenoj kreaciji sudjelovao Koreanac Yoo Nam Kyu, prvi pojedinačni olimpijski pobjednik iz Seoula 1988. Detaljnu recenziju možete pročitati na njemačkom blogu TT-Spin.de, a guma je kod nas sada dostupna samo u debljini 2.1.
  Gewo_Hype_KR_Pro

2. Drva

 • nova na zalihi su, po jedan komad, vrhunskih drva iz XIOM-a Omega Tour i Omega Pro, 7-slojnih, sa završnim slojem palisandra (Ebenholz). Također, tu je i XIOM Zeta Offensive, 7-slojeva, ekonomična verzija OFF drva proizvedenog u Kini.
  XIOM_Zeta_Offensive

3. Ostalo

 • Stiga 1* su šavne plastične loptice, najnovije generacije, proizvedene od ABS plastike;
 • XIOM Elite 1* su šavne plastične loptice, u stvari Butterfly trening loptice, proizvedene u tvornici Weener u Njemačkoj;
 • XIOM 3* su bešavne plastične loptice, identične ostalima iz iste kineske tvornice, npr. XSF, Gewo SPL, Joola Flash, Hanno i dr.;
 • XIOM Neo futrola za reket, inovativnog oblika;
 • XIOM tenisice Logan i Kent, brojeva 40 i 42.

Eto nas opet u novinama, konkretno Jutarnjem listu, nakon “čudnovate” pobjede Tome nad Timom, u finalu Czech Open-a. Svakako, ako niste, pogledajte i meč, pa vidite kako rotacija (Timo) protiv brzine (Tomo) nema šanse.

Tomokazu_Harimoto

Cjenik 03.03.2017.

Novog cjenika nije bilo 50-tak dana, no, nema “frke”, jer svega čega treba biti, uvijek ima.

1. Gume

 • backside gume su “pojačane” sa 2 modela kineskog (tacky) tipa, za one kojima je DHS Hurricane 3 Neo prespor, a ne žele se baviti nanošenjem brojnih slojeva ljepila i tuninga. Za njih su gume nove generacije, DHS Hurricane 8 i Sanwei Target National, po 250 kn, koje imaju poroznu spužvu, te 15% veću elastičnost. Takva kombinacija daje na brzini, ali, normalno, gubi na kontroli, pa je preporučljiva za igrače koji ne griješe, a prvim spinom žele riješiti poen, bez “suvišnog tehniciranja”.
 • od trava, na zalihi su Dr Neubauer Viper Soft, namijenjena za lov od stola, te 1 komad Der-Materialspezialist Predator, u OX verzijama (bez spužve), obje po 250 kn.

2. Drva

 • od drva, obećavajući primjerak je Stiga Celero, nešto sporiji nastavak vrlo uspjelog Stiga Infinity VPS V, po 370 kn, ali detaljnije o njemu u skorom blogu.
  Stiga_Celero_2

3. Ostalo

 • nove su XIOM Elite 1* plastične loptice, sa šavom, po 3 kn, u stvari to su Butterfly trening loptice, koje se proizvode u tvornici Weener u Njemačkoj.

Na tržištu i nije neko “ludilo” sa izlascima novih modela, jer je stolnoteniska sezona na polovici. Od “bjelosvjetskih” vijesti treba tek zabilježiti da se Andro odlučio za nesvakidašnji potez, da potpuno prestane sa isporukama guma iz serije Rasant (sa zelenom spužvom), te da ih nadomjesti novim Rasanter-ima. Koliko je to hrabar, a koliko pametan potez iz Schöler&Micke, nisam siguran, jer je sve igrače koji igraju sa njegovim gumama, ostavio na “cjedilu”, tako da htjeli, ne htjeli, moraju pronaći nove gume. Sva sreća, kod nas je taj broj mali, jer je Andro, na ovim prostorima, potpuno iskompromitirao svoje ime.

Cjenik 14.01.2017.

Redovni čitaoci znaju da na cjeniku MORA biti nešto novog, jer da toga nije, o čemu bi pisao? Ovog puta su to hit antispinovi od Der Materialspezialista i objašnjenje o plastičnim lopticama, nadahnuto dolaskom GEWO SLP (seamless, eng. bešavna).

1. Gume

 • zašto izabrati antispin gumu (npr. Der Materialspezialist Mega-Block), a ne travu (npr. Spinlord Dornenglanz)? Pa, efekat je sličan, loptica udari u gumu, ali zbog nedostatka otpora, ne mijenja se smjer rotacije. Odgovor leži u izboru drva. Naime, ako ste se na FH strani navikli na svoje ofanzivno drvo (npr. Joola Markovic) trava tu brzinu loše podnosi, a Vi ne možete ništa poduzeti. Prednost antispina je da to kompenzira većom debljinom dampening spužve, pa su zbog toga na lageru antispin gume iz Der Materialspezialista Transformer 1.5 po 310 kn i najnoviji Mega-Block 2.0 po 350 kn.

2. Drva

 • kod drva povećana je ponuda ponajboljih, pa je kod nas svoj dom pronašla gospođica Liu Shiwen, iz obitelji Butterfly, a sa zylon-fiberom (ZLF), po “pristojnoj” cijeni od 900 kn, dok je vani €159.90.
  Butterfly_Liu_Shiwen

3. Ostalo

 • zadnje 2 – 3 godine loptice su hit tema, a kod nas, u Sokaz-u, 6 mjeseci. I, kao sa svim novotarijama, ima puno “filozofiranja”, u pravilu to više što je znanja manje. Govorim samo o natjecateljskim POLY (3*) lopticama, sa oznakom 40+. Nittaku Premium su svagdje najskuplje, nekima i najbolje. Po cijeni, slijede ih Butterfly G40+, koje većina izbjegava, jer imaju iritantan zvuk, najviši odskok i najmanje rotacije, osim igrača kojima rotacija smeta, pa nešto iz daljine mekano nabacuju, čekajući protivničku grešku. U pravilu, koriste ih tamo gdje se Butterfly javlja kao sponzor, pa u stvari plaća da bi se igralo s njegovim lopticama, ili igrači ne znaju, pa kupe po inerciji. Nevjerojatno je da firma sa takvim ugledom, znanjem i kapitalom s lopticama napravi tako veliki propust. No, dok jednom ne smrkne, drugom ne svane. A, svanulo je Kinezima, najviše onima iz bešavnog tabora XuShaoFa. Početno su slabo startali, jer su bešavne loptice u asortiman uvrstili tek manje poznati, npr. Yinhe, Nexy, Hanno i XIOM, ali njihov broj sve više raste. Onda su se pridružili Tibhar i Joola, a sada je kompletno prešao GEWO. Zašto kupiti bešavne loptice od drugog, a ne originalne XuShaoFa, a cijena je ista (10 kn/kom)? Ima za to dobar razlog. Naime, kada naručite loptice direktno od XuShaoFa (XSF), budući da su “naštancali” ogromnu količinu, dobijete “stari lager”, konkretno, u ruci držim kutiju sa oznakom “XHAE”, tj. iz 8. mjeseca 2015. GEWO Ultra SLP 40+ bešavne loptice nose oznaku “XAAG”, tj. proizvedene su u 1. mjesecu 2017. Loptice nisu “ležale” na skladištu, a svi se nadamo da unapređuju proizvodnju, što ne mora odgovarati istini. Šavne loptice iz klana DHS/Double Fish, sa “pristojnim” postotkom celuloida, najviše se vrte, ali često u elipsi, jer je većina jajasta. Najbolje ih je prije službenog meča “izvrtiti”, pa koristiti najokrugliju, a ostale za trening. Također, najsklonije su pucanju. Izgleda da se ostvaruje Florianovo proročanstvo (GEWO Product Manager) da će s vremenom bolje loptice istisnuti lošije. Još prošle godine, iz Tibhara u Sloveniji, rekli su da moraju vratiti sve šavne loptice, jer ih tamo nikome ne mogu prodati.
  Gewo_SLP-Balls
  A, šta na to sve kaže Sabine?

Cjenik 04.12.2016.

Božić je pred vratima, pa ako Vaši bližnji i/ili Vi imate žarku želju da poklon bude vezan uz hobby, evo što mi tu imamo ponuditi. Svakako, podsjetio bih Vas, da je u tijeku Gewo božićna akcija do 25.12.

1. Gume

 • asortiman trava, koji se sastoji od 19 modela sa spužvom i 39 modela bez spužve (OX), dodatno je nadopunjen sa 2 evergreena, Donic Piranja FD Tec i Tibhar Grass D.TecS u OX (bez spužve) verzijama, po 220 kn. Uz to, na skladištu su 21 model guma sa kratkim pipcima (soft), 8 modela guma sa srednjim pipcima (medium), te 9 modela antispin guma.
  Tibhar_Grass_D.Tecs

2. Drva

 • za beskompromisne napadače, sa vrhunskom tehnikom i brzinom, u ponudi su 2 nova drva, i to XIOM Vega Euro, 7-slojno, od čega su 2 sloja Zephylium (Zylon) – XCarbona, te završni furnir limbe, po 660 kn i Gewo X-Force VC, sa 2 sloja Dual Carbona, po 600 kn, oba sa konkavnim drškama.
  Gewo_X-Force_VC

3. Ostalo

 • od ostalog, najveća je novost da na skladištu imamo DHS 3* 40+ šavne loptice, po 10 kn/kom, pakirane u kutiji po 6, sa kojima se igraju sva Pro Tour natjecanja, a koristi ih i dosta Sokaz ekipa. Ako ste do sada igrali sa “starim” Butterfly lopticama, sa oznakom 40+ (Made In China), to su te, jer ih je Butterfly kupovao od DHS-a.
  DHS_Seam_Ball

Cjenik 05.11.2016.

Standardno, ugodno smo popunjeni na svim pozicijama, ograničeni su samo Vaša mašta i “debljina” novčanika. Asortiman je još i dodatno dopunjen:

1. Gume

 • serija guma Omega V iz XIOM-a je najnovija, kreirana za plastične loptice, sa puno gripa (Dynamic Friction) i katapulta, a najjači model zove se Asia (250 kn). Normalno, što “jača” guma, traži veću brzinu i bolju tehniku od igrača. Ako je nekog mučilo da on hoće i može, a guma mu to ne da, od sada problema nema. Butterfly Tenergy 05 prema njoj je dječja igračka. Pa, da vidimo, tko se usudi ovo zalijepiti na drvo?
  XIOM_Omega_V_Asia

2. Drva

 • proizvođači znaju raditi serije drva, znači, koncepcija je zadana, a mijenja se debljina srednjice i broj furnira. Tako je i kod XIOM-a, npr. povijesna drva sa “osjećajem” Magellan, Michelangelo i Amadeus, od brzine ALL+ do OFF, sva sa hinokijem kao završnim furnirom. Novopridošlica je iz njihove druge serije, koju čine Ignito, Strato i Axelo (450 kn), a sastoje se od Energy Carbona i završnog hinokija, brzina od OFF do OFF+. Kada pogledate ta drva, oblik, debljinu, crni (carbonski) slojevi na presijeku, vidite da se radi o “ubojicama dječjeg lica”.
  XIOM_Strato

3. Ostalo

 • ako je neko mislio da ću se iz Budimpešte vratiti praznih ruku, prevario se. Nabavljen je robot Joola TT-Buddy V300 (Pro), njihov najjači model, sa daljinskim upravljačem, mogućnošću zadavanja spina i oscilatorom (izbacivanje loptica lijevo, desno). Uz robot se dobije i mreža, kako bi sakupljanje loptica bilo brže. Pa, ako netko želi trenirati sebe ili djecu u klubu, ovo mu je ekonomična prilika za 1600 kn.
  Joola_TT-Buddy-V300

Toliko novosti za ovaj puta, više slijedećom prilikom…

Cjenik 01.10.2016.

Nema puno novosti, no uvijek se nađe poneka.

1. Gume

 • na popustu su XIOM gume iz serije Omega IV, modeli Elite, Europe, Pro i Asia, po cijeni od 210 kn, a cijena kod Schöler&Micke-a je €46.90. Gume su izvrsne, modernije i energičnije od XIOM klasika Vega Europe i Vega Pro, a samo 20, odnosno 10 kn skuplje.
  XIOM_Omega_IV_Europe

2. Drva

 • standardno, uz asortiman drva Stiga, XIOM, Avalox, Butterfly, Dr. Neubauer, Donic i dr., na zalihi je sve više drva iz Tibhar-a. Konkretno, što novih, što rabljenih, radi se o 21 modelu. Ima klasika, poput serije IV (L, T i S), ali i najnovijih modela Drinkhall Offensive Classic sa ravnom drškom, od 5-slojeva drva, po 300 kn i najnovijeg karbonskog primjerka Ronin CB, sa konkavnom drškom, po 450 kn.
  Tibhar_Ronin_CB

3. Ostalo

 • na skladištu će standardno biti Stiga Attach Power Glue od 100 ml, pakirano u tubi, gusto, po nekima ponajbolje vodeno ljepilo (VOC Free Glue), cijena 120 kn.
  Stiga_Attach_Power_Glue

Cjenik 25.08.2016.

Nakon 45 dana evo novog cjenika. Što je u njemu novo? Pa, samo što fali je “ptičjeg mlijeka”. Izbor je zaista velik, ali to je ujedno sreća i nesreća. Prednost je, ako točno znate što hoćete, postoji velika vjerojatnost da to nađete na skladištu, odmah za isporuku. Mana, ako niste sigurni, pa u toj gomili ne znate što izabrati. U tom slučaju, uvijek možete poslati SMS, mail ili nazvati, pa pitati. Najviše novosti dolazi iz naše njemačke kooperacije sa Contra/Gewo, tako da su na skladištu njihova najpopularnija drva, najnovije gume za plastične loptice, futrole za rekete, čistači, brojač rezultata i dr. Također, od nas možete naručiti i opremu svih drugih proizvođača (osim Butterfly), npr. popularne antispinove od Der-Materialspezialista. Standardni rok isporuke je 15 dana, a cijene cca. 10% niže od onih na Contra web-shopu.

1. Gume

 • iz Gewo su stigli najnoviji modeli backside (glatkih) guma Hype XT (Energy – više brzine) i Hype EL (Elastic – više spina). Proizvode se, kao i Donic, Joola, Tibhar, XIOM i dr., u njemačkoj tvornici ESN. Dostupne su u svim tvrdoćama (50, 47.5, 42.5 i 40) i debljinama (2.1, 1.9 i 1.7), po konkurentnim cijenama od 230 i 210 kn.
  Gewo_Hype_XT_50
 • iz Dr. Neubauera došao je po 1 primjerak trava, softova, antispinova i backside guma (svih osim Aggressora, koji će tek izaći), te novih drva Jackpot i World Champion Carbon.

2. Drva

 • iz Gewo stigla su ekonomična drva (od 200 – 230 kn) za početnike i naprednije, brzinskih razreda ALL, ALL+, OFF- i OFF, iz serija Classic (Allround), Zoom (Balance i Pro) i Velox alpha (Power Control, Overdrive i Speedster), pri čemu je svaka sličnost Gewo Zoom Pro sa Butterfly Primorac Classic NAMJERNA. Na lageru je i drvo Gewo Force ARC (Aramid-Carbon) sa konkavnom drškom, za one koji ne žele izbrojati 1000 kn za Butterfly Timo Boll ALC, već traže ekonomičnu zamjenu za 400 kn.
  Gewo_Zoom_Pro
 • na lageru će trajno biti po 1 primjerak drva Nittaku Shake Defence sa ravnom drškom, legendarnog i ponajboljeg lovačkog drva za rekreativce, po 650 kn.

3. Ostalo

 • plastične loptice Nittaku Premium 40+, po 15 kn/kom, većina smatra najboljima.

Natjecateljima u sustavu HSTS sezona počinje ovih dana na Pagu, a u Sokazu (rekreativnoj ligi) za mjesec dana, pa je sada pravo vrijeme za nabavu i uigravanje, da ne bi trpio rezultat.

Cjenik 09.07.2016.

Ove godine, zbog uvođenja plastičnih loptica (40+) u rekreativne lige (Sokaz), niti ljeto nije stolnoteniski “mrtvo”, kao inače. Apsolutna hit tema su loptice, pri čemu se dosta zagrebačkih dvorana odlučilo za XuShaoFa (XSF) 3* bešavne (Ritmo, Jazbina…). Osim drva i guma, asortiman je nadopunjen i ostalim, rijeđe traženim artiklima, opisanim u alineji Ostalo.

1. Gume

 • iz Spinlorda je stigao “propadajući” primjerak softa (gume sa kratkim pipcima) Degu, po 170 kn, u standardnim debljinama 1.5 i 1.8 mm, a nabavu je uzrokovalo više igrača koji izvrsno igraju sa softom, pa ako je dobar njima, biti će i ostalima.
  Spinlord_Degu
 • nabavljene su i neke gume u samo 1 primjerku, eto, bila prilika, pa su tu backsidei Andro Rasant i, za ljubitelje kineskog, SanWei Target National, softovi Butterfly Flarestorm II i JUIC Pipsace Top Speed, te rabljene natjecateljske trave, u debljini 1.0, crvene, rezane za Oversize, TSP Curl P-1R i Yasaka Phantom 012, sve po konkurentnim cijenama.

2. Drva

 • nema više nestašice drva iz XIOM-a, pa su, opet, na lageru Diva (OFF-), življa i bolja verzija Primorca Classic, po 300 kn, te nešto sporije Classic Allround S (ALL+), po 250 kn.
 • stigla su i 2 drva TSP Reflex-50 Award, sa konkavnom drškom, evergreen, izvrstan izbor za igrače sklone ofanzivi, 5-slojeva furnira, brzina OFF, po “pristojnoj” cijeni od 290 kn. A, da je drvo stvarni klasik, ni pretvrdo, ni prebrzo, govori i podatak da se proizvodi i u Light (laganoj) verziji, za djecu.
  TSP_Reflex-50_Award
 • nabavljena su i drva iz Tibhara, njih 50-tak, direktno od proizvođača (OEM), 3 modela, mekše, 6 slojeva drva, sa ayousom kao završnim furnirom, te 2 modela sa završnom limbom, te carbonom, odnosno ayousom ispod, brzina oko OFF-, svi oblici drški (ravna, anatomska, konkavna), po cijeni od 130 kn.

3. Ostalo

 • za igrače ili klubove koji treniraju many balls ili imaju robot bez mreže (npr. Joola Buddy), a da pretjerano ne krive kičmu sakupljajući loptice, stigla je mreža, za stol, po 300 kn.
 • na zalihi je i 6 ispravnih, kao novih, a rabljenih ograda (arena) za oko stola, bez natpisa, po ekonomičnoj cijeni od 90 kn/kom.

Svim čitateljima šaljem jedan selfie ljetni pozdrav.

Mladen_Novigrad

Cjenik 25.05.2016.

Evo novog cjenika, nakon 40-tak dana. Neću filozofirati, ima svega čega bi trebalo biti, još samo nedostaju XSF trening loptice i novosti od Dr Neubauera, ali po svemu ostalom nova sezona bi mogla početi sutra. Tri su izvora ovog obilja, nova pošiljka drva iz Avaloxa, koji u Švedskoj i Japanu radi za kinesku reprezentaciju, te guma iz XIOM-a (backside) i Spinlorda (sa pipcima).

1. Gume

 • iz XIOM-a je kompletirana ponuda backside (glatkih) guma sa ugrađenom Dynamic Friction (DF) tehnologijom za plastične loptice, koje imaju više gripa i tensor spužve sa velikim porama, tako da je moguće, a po vlastitom stilu igre, izabrati optimalnu tvrdoću. Ponudu čine Vega Europe DF (37.5°), Vega Asia DF (42.5°), Omega V Europe (45°), Omega V Pro (45°) i Omega V Tour (47.5°). Cijene idu od 210 kn, za Vega DF seriju, do 250 kn za Omega V.
 • iz Spinlorda je stigao novi soft Gipfelsturm, po 190 kn, u standardnim debljinama 1.5 i 1.8 mm, sa koničnim pipcima širine softa, a dužine trave, vlasniku omogućuju aktivnu igru, uz odgovarajući efekt propadanja.
 • na zalihi su, ponovno, i gume Tibhar Evolution MX-P National 2.1, sa tvorničkim tuningom za profesionalne igrače, brža i ekonomična (260 kn) zamjena za Butterfly Tenergy 05.

2. Drva

 • obnovljena je ponuda Avalox drva, i to njihovim najpopularnijim modelima (V1, J-Tech, Ma Wenge, P500, P700 i BT777). Nema tu ničega sporog i mrtvog, sva drva su u brzinskim klasama od OFF- do OFF, vrhunske kontrole, a interesantno je da svi primjerci istog modela variraju u težini 1 – 2 grama. Za igrače sa hinokijem, Avalox je jedan od rijetkih preostalih proizvođača koji još isporučuje drva sa tim furnirom.
  Avalox_P700

3. Loptice

 • u ponudi su plastične šavne trening loptice (40+) Joola-P i Stiga Club, po cijeni 3 – 3.50 kn/kom. Od natjecateljskih (sa 3*), po 10 kn/kom, nude se bešavne XSF, te šavne Tibhar i Stiga Optimum, iz najnovije serije. Preostala zaliha celuloidnih loptica može se koristiti kao ekonomična varijanta za robote ili trening djece mlađih kategorija.

Pogled na dvoranu Doma sportova, gdje je jučer započeo Croatia Open 2016. Dođite, pogledajte, slobodan ulaz, finalnog dana i besplatan roštilj…

Croatia_Open_2016_Dvorana

Cjenik 16.04.2016.

Od zadnjeg objavljenog cjenika proteklo je 50 dana, što znači da u svijetu stolnoteniske opreme i nema nekih osobitih novosti. Inače, od travnja do kolovoza, sa dolaskom ljepšeg vremena, traje stolnoteniska “mrtvačnica”, kada bitno pada interes za pinganjem.

Kod guma novost je da je na skladište stigla XIOM Vega Europe DF, u svim dostupnim debljinama, znači 1.8, 2.0 i 2.2 (MAX), po cijeni od 200 kn (“stara” Vega Europe je 190 kn). Tko su najveći interesenti? Pa, oni koji su do sada igrali sa npr. Yasaka Rakza7 Soft ili Butterfly Tenergy 05 FX gumama, jer vole mekano ili imaju npr. staro (pre)brzo drvo (Butterfly Primorac Carbon ili Butterfly Gergely), kojeg treba “smiriti” odgovarajućim gumama. Vega Europe DF ima znatno veću površinsku hvatljivost (grip), pa time i spin, a zbog mekoće smanjenu brzinu nadomješta većim katapultom. Snižene su cijene svih guma iz serije XIOM Omega IV i Vega Japan sa 230 na 220 kn. Nadalje, na zalihi ćemo stalno imati gume Reactor Ckylin u max debljini, Kinezi je zovu “mali Bluefire”, a ima veću brzinu i nešto manji potencijal spina od Giant Dragon Storm. Cijene su im ekonomične, 140 kn, a dobar su izbor, jer lošije euro/japanske verzije imaju cijene oko €50.

Reactor_Ckylin_1
Reactor_Ckylin_2

Sada malo o drvima. Evo, prije neku večer igrao sam službenu utakmicu, i, kako to obično biva, pogledao sam rekete protivnika, da poslije ne bi bilo “nisam znao”. Jedan je u ruci imao 2 Tenđe (Butterfly Tenergy 05), zalijepljene na drvo od tvorničkog reketa (Joola). Takvo drvo ništa ne valja, a ima ekonomsku cijenu od 30 kn. Nije mi jasno, ako već redovno igra i natječe se, što ne kupi barem 1 “pristojno” drvo, neku verziju Stiga Allround (Classic, Evolution, NCT) ili Offensive za 200 – 260 kn, te ima dobro drvo s kojem može igrati slijedećih desetak godina. Ali, nije moje da sudim. Općenito, u srednjem brzinskom segmentu (od ALL do OFF-) bitno se istanjilo stanje zaliha, jer u XIOM-u nešto “šteka”. Već 2 mjeseca, a neće ih biti ni slijedeća 2, nedostaje XIOM Diva, jedno od najboljih drva za rekreativce i mlađe natjecatelje, do juniora. Sada se pojavila i nestašica XIOM Classic Allround. Zašto je tome tako, da li XIOM seli proizvodnju u vlastite pogone u Koreji, ili su pak previše prodali u Kinu, ne bih znao. U nedostatku, preporučio bih kupovinu drva iz Stige ili Donica, jer se proizvode u Švedskoj, a kvalitetnija su od sličnih, kako god da se zovu, Butterfly drva (iz Madžarske ili Estonije) ili Tibharovih (iz Slovenije ili Madžarske).