Rasprodaja guma brzanaca

Butterfly_Bryce_Speed_FX

Neke gume su optimirane za spin, tako da imaju veću hvatljivost (grip), a pipci kojima je topsheet nalijepljen na spužvu su kraći i širi. S druge strane, postoje i serije guma gdje se snaga udarca prvenstveno prenosi u brzinu. Da Vam je lakše shvatiti, topsheet i sužva su napravljene od istog materijala i jednake tvrdoće, jedino što ih razlikuje je geometrija pipaca, pa tako kod guma Butterfly, model Tenergy 05 je za spin, pa će se ista snaga udarca više prenijeti u rotaciju, Tenergy 80 je kombinacija, a Tenergy 64 će “proizvesti” najviše brzine. Gume Bryce su brže od Tenergy-a, s njima je igrao M. Maze. Nadalje, gume za spin dati će veći luk, kojeg će onda protivnik lakše i kontrirati, dok će, u pravilu, gume “brzanci” imati niži kut izbačaja loptice. Nije to samo karakteristika guma iz Butterfly-a, i kod Donic-a guma Bluefire M1 je za spin, a Bluefire JP 01 za brzinu, a pri istoj tvrdoći spužve.

Normalno, ovo što se danas, a na rok od mjesec dana, nudi su gume vrhunskih brandova Butterfly, XIOM i Stiga, i to:

Gume_Brzanci

Samo za usporedbu, guma koja je već 40 godina tehnološki stara, Butterfly Sriver FX košta 262,50 kn, a ove ponuđene su znatno novije i dinamičnije.

U ponudi je dovoljan broj guma, no, za svaki slučaj, požurite…

P.S. Ako brze gume uparite sa isto takvim drvom, u klasi OFF ili OFF+, dovesti ćete protivnika u situaciju da stigne dići ruku tek kada mu je loptica već iza leđa!

Jeftilen reketi VI

Ako ste mislili da su Jeftilen reketi V kraj povoljne stolnoteniske ponude, prevarili ste se.

Jeftilen_Reketi_VI

Od danas se nude Jeftilen reketi VI, u 3 varijante, a sve od njemačkog proizvođača Gewo. U svakoj su zastupljene gume Gewo Raver 1.8 crvena/crna (12 €/kom), a vodenim ljepilom (VOC Free) se lijepe na jedan od 3 modela Gewo Power drva, i to ALLround, OFFense i Carbon (20 – 22 €), tako da je cijena cijelog reketa, zavisno od izabrane verzije (brzine), od 44 – 46 €. Normalno, usluga lijepljenja i rubna traka su gratis.

Zašto izabrati te rekete, a ne one gotove iz prodavaonica sportske opreme (Hervis, Decathlon, Intersport)? Prvo, nalijepljeni su vodenim ljepilom, ručno, kao profesionalni reketi, tako da se s njih gume mogu skinuti za 5 sekundi, dok se za tvorničke rekete koristi epoxy ljepilo, koje onemogućava lako skidanje guma, već je za njihovo uklanjanje potrebno trganje, te brušenje i lakiranje drva, što traži minimalno sat, dva posla. Kada to i napravite, dobijete drvo vrijednosti 3 €, jer nije napravljeno od stolnoteniskih furnira. Također, tvornički reketi imaju smanjene glave (152 mm), a ne regularne od 157 mm, poput ponuđena 3 modela. Treća i najveća prednost je znatno kvalitetnije drvo i gume, koje imaju važeću ITTF oznaku.

Ovim modelima reketa postupno će se iz ponude ukloniti modeli Jeftilen reketi I i II, jer ovi su bolji i za igrače povoljniji.