Reket ljeti

Možemo se nešto dogovoriti 😀 ? Ovako. Sada, po ljeti, pisat ću o aktualnim temama, slijedi o WTT Star Contenderu Ljubljana, gdje je autor, zahvaljujući sponzoru i fanu, sve gledao iz 1. reda… O nekim temama, također interesantnima (Mizuno tenisice – novi modeli), namjerno neću pisati, jer bilo bi šteta da ih malo Vas pročita. Jer, ako je nešto besplatno i za opće dobro, šteta je da se ne iskoristi. Barem tako ja to vidim.

Osnova teksta, opet, ide od bloga “Kako zaštititi stolnoteniski reket tijekom ljeta” PingSunday trenera EmRatThicha.

Reket_Ljeti
Tekst možete originalno pročitati na sljedećim jezicima:

EmRatThich_Jezici

Ako ne znate niti jedan od navedenih, možete koristiti Google Prevoditelj na mobu i/ili kompu, npr.:

Google_Prevoditelj

Ono što se ne prevodi su natpisi na fotkama, pa ćete to sami morati pretipkati. Toliko osnovne informatičke naobrazbe.

Što PingSunday nije napisao, a trebao je? Ako po ljeti lijepite gume na reket, svakako to mora biti na temperaturi 20 – 25°C, jer se ljepilo prebrzo suši i odmah stvara grudice. Što tada rade igrači? Hvataju se za mob i zovu dobavljača ljepila, jer “kao ne valja”. Ljepilo je dobro, ali je jednostavno pretoplo. Znači, radite to rano ujutro ili kasnije navečer ili u hladnijoj prostoriji. Nadalje, ne ostavljajte reket u autu ili na visokoj temperaturi, katkada se gume mogu jednostavno “spržiti”, izgledaju kao plastificirane, krte, trgaju se, a ne odljepljuju. Znači, gume su bile dobre, ali ih je igrač lošim održavanjem uništio. Sjećam se i slučaja kada su na gumi, koja je bila tvornički tunirana, zbog visoke temperature, “iskočili” mjehurići, koji su se nakon nekog vremena povukli. Svakako, reket, nakon igre, treba očistiti sredstvom za čišćenje, jer je mnogo češći dodir sa znojem, koji je mastan. Posebno to vrijedi za vanjske igrače, jer je dodatni doticaj s prašinom.

Dosta Vas misli da sam ja obični epigon (hrv. dvojnik, poslušnik) gore navedenog izvora. Nije baš tako, katkada i ovdje u ćelavoj glavi ima “zrno soli” , po onoj “Mesić i magarac znaju više od Mesića”, npr. ex predsjednik ne zna kakav je okus sijena. Jao, pogođen sam u srce! Pišući ovo, tražio sam citat na Googleu. I, tko mi je ispao? Moj profa iz Ekonomske analize na faksu, Mate Babić, koji me naučio misliti, apsolutni genijalac, bivši ministar financija kod Tuđmana. Respect!

EmRatThich_Epigon
Lajkovi bloga, gornji je ex reprezentativac i sadašnji trener/igrač, a iza njega Emratthich Table Tennis

Znate li što je dobar stolnoteniski posao, a što loš? Pogledajte gume lijevo i desno, nakon skidanja ljepila. Razlika je više nego vidljiva. To Vam ne piše na revspin.net (ovdje sam namjerno zločest, blog “Nemojte googlati!“)!

Gume_Spuzva
Rupe na XIOM crnoj spužvi, bijeli “ožiljci” lijevo dolje

Imam još uvijek stari mob, zaljubljenik sam, osim kineske stolnoteniske opreme, igrača/ica i u njihove mobove, konkretno Xiaomi (čitaj: šaomi). Pogledajte razliku u fotkama starog (gornja) Xiaomi Redmi Note 9S i novog (donja) Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G, kupljenog u TIA mobiteli (besplatna reklama). Jednom riječju: prekrašno (namjerni tipfeler).

Stari_Mob
Novi_Mob

Jedna pametna za kraj: “Pas koji laje, NE GRIZE!” i apsolutni “crnjak”, da ne bi sve bilo preružičasto 😎 (prijevod: 1. slika “Strah me da ne umrem sam”, 2. slika “Dobre vijesti”):
Good_News

Budite mi dobro, zdravi i veseli, uživajte u “Pingu i Pongu” 😀