Akcija 1 + 1 gratis

Rabljene_Gume_0

Onaj tko misli da promjene nema, da nije moguća, prevario se! Ima je, ako postoji dovoljna volja za njom. Ali, nisam je ja izazvao, moje je samo da je provedem. Ona je posljedica dobrote svih kupaca, koji su pri kupnji novih guma i gratis lijepljenju, svoje stare gume “ostavili”, drugim riječima poklonili. Na dobrotu treba uzvratiti istom mjerom, pa sam si malo (više) truda dao i ja, koji sam s tih guma skinuo ljepilo, bez oštećenja spužve, i posebnim sredstvima za obnovu “izvukao” najviše što se iz njih dalo. U tome mi je, uz ostala 2, od nedavno pomoglo i posebno sredstvo “Vundi”, tajna, tako da se “izvuče” oko 80% prethodne hvatljivosti (gripa) gume. No, pored toga, postoji i određena lukavost i način, koji omogućuje da se guma koja se smanjila (tensor, s poroznom spužvom) “vrati” na izvornu veličinu. Normalno, ne može se iz stare babe napravit’ mladu curu. Ali, izveden je znatan facelifting (pomlađivanje) i gume su spremne za igru. U znatnom broju slučajeva te rabljene gume su u boljem stanju nego one s kojima igraju igrači koji ne paze na svoje rekete. Koliko ih ima? Prestao sam više brojati, ali oko 500! Uredno sam ih skupljao, prvo sortirao po proizvođačima i modelima, poslije mi to dosadilo, pa ih sada, nakon obnove, samo slažem na hrpu. Kako se, a godine i desetljeća su u pitanju, niti jedan klub nije javio da ja to sve poklonim djeci, koju volim najviše, meni sve te gume iskreno dosadile, a ne trebaju mi, odlučio sam ih većinu pokloniti. Gume nisu ni bile namijenjene za stajanje u ladicama, gdje samo zauzimaju prostor, već da su nalijepljene na odgovarajuća drva i za igru (Ping i Pong).

Iskreno, prethodnih godina nisam bio dobrostiv kod prodaje rabljenih guma. Zašto? Igrač (lik) bi došao, najčešće ni sam ne znajući što hoće, i  pokušao dobiti najbolju gumu za najmanje novca. Stvarna želja je bila naći skoro novu gumu u pola cijene ili manje, jer on je kao “lukav”, a ja kao “bedast”. Pri tome bi, iz relativnog reda, iza sebe ostavljao totalni nered (ništa ne bi vratio na svoje mjesto), što bi tražilo odgovarajuće kasnije pospremanje. Loš posao.

I, tako sam odlučio to prekinuti.

Kakva je ovo akcija? Znači, kupnjom nove gume u vrijednosti većoj od €20, a takvih je većina, možete dobiti i gratis rabljenu gumu, uz paušal od €2, za troškove skidanja prethodnog ljepila i utrošak sredstva za obnovu gume (spužve i topsheeta). “Kvaka” je da nema mogućnosti izbora gume, već će biti davane slučajno (slijedno), pa što koga zapadne. Normalno, nema reklamacije. Jedina želja je da kada već dobijete takvu gumu, da je ne spremite u ladicu, ili još gore preprodate, jer nema smisla, već da je nalijepite na neko drvo, te date djetetu, susjedu, prijatelju, bilo kome da s njom igra.

Na taj način, uz ovaj blog, to bi bio moj skromni doprinos porastu pingaćuje populacije. Moram napomenuti, sve su to profesionalne gume, kvalitetom neusporedive (bolje) od svih onih zalijepljenih na tvorničkim reketima.

Posljedično tome, s web stranice će “nestati” dio Rabljene gume, a pojaviti će se novi marketinški dodatak “Buy me a cofee“. Onaj tko će htjeti, za dobrotvorni rad, Geeka nagraditi besplatnom kavom, imati će za to priliku. Još se samo čeka webmaster i Berlin.

Rabljene_Gume_1
Rabljene_Gume_2
Rabljene_Gume_3

Netko će možda mislit’ da je Geek o’šo na buniku 😀 . Nope! A, ima toga još… Npr. 100 majica od mikrofibre.

P.S. Pojavio se i stvarni dobročinitelj puta u Ljubljanu. Hvala mu. Posjetite ga u Theatriumu!
Filip-Horvat

P.P.S. Tek sada, 2 dana poslije, shvatio sam da sam zaboravio citat od profe, pa neka tako i ostane.