Turbo reket I

Do sada je na ovim stranicama objavljena serija Jeftilen reketa (I – VI), a sada ide jedan Turbo 😀 . Kakav je taj? Da naš vodeći igrač, na tekućem Europskom prvenstvu u Malmöu, nastupa s njim, ne bi mu nedostajalo performansi (brzine i spina). I, dok njegov, s drvom i gumama vrijedi €287.50, ovaj Turbo reket I se nudi po €110. Znači, ako mislite da Vaše stolnoteniske rezultate ograničavaju performanse nejakog reketa kojeg imate, eto prilike. Na žalost, na raspolaganju su svega 4 primjerka. Od čega se sastoji Turbo reket I?

Turbo_Reket

Drvo je napravljeno u Tibharu, s outer (vanjskim) carbonom, za dotičnog reprezentativca, kvalitetom kao Butterfly Viscaria ALC FL (konkavna drška), a cijenom od €70. Original, Butterfly cijeni €170. Razlika je da na ponuđenom drvu nema natpisa proizvođača i modela (No Name), a limba je, umjesto kota, stavljena kao završni furnir, da bi drvo imalo više spina. Da li razlika vrijedi €100, procijenite sami.

Na drvo su nalijepljene malo igrane, rabljene profi gume. Jedna je Joola Dynaryz ACC 2.2 vrijednosti €65.53. U prvoj recenziji igrač piše da je Butterfly Tenergy prema toj gumi “mala beba”. Druga guma je Xiom Jekyll & Hyde V52.5 2.3 vrijednosti €57.19, a sve recenzije su s 5*, znači bolje ne može. Lijepljenje i rubna traka su gratis. Ako netko, umjesto ponuđenih guma, želi rabljenu Butterfly Tenergy 05 2.1, Dignics 05 2.1 ili Tibhar Evolution (Infinity) MX-P 2.1, dogovorit ćemo se, ljudi smo 😆 .

Koliko u reketu “ima života”? Budući da se radi o gumama napravljenim za profesionalce, nejaki amaterski udarci ne mogu im ništa. Sve ovisi o održavanju reketa. Ako se, nakon svakog meča, poslije čišćenja, na gume nalijepe odgovarajuće folije (€3/kom.), koje nisu u cijeni, godine su u pitanju, a ni performansi neće nedostajati.

Danas Mate ima poruku: “Nabacivali su se blatom na me. Uprljali su me. Ali nisam postao blato. Ostali smo različiti.