Arena Prečko – treće poluvrijeme

Arena_Precko_1

Unaprijed se ispričavam ekipi “Treće poluvrijeme” što koristim njihovo ime u naslovu bloga… Također, isprike idu i svim čitateljima koji nisu iz Zagreba i/ili ne igraju Sokaz, što će im ovaj članak biti manje interesantan.

Tema je stolnoteniska dvorana Arena Prečko sa 8 stolova, na 3. katu shopping centra Prečko. Nekoć je to bio restoran, no kako je izgubio popularnost, vlasnik nije znao što bi s prostorom da ne zjapi prazan. I tako, slijedom okolnosti, prenamijenjen je u sportski centar, sa 2 igrališta za mali nogomet s umjetnom travom, te dvoranom za stolni tenis (7 stolova u nivou i 1 na galeriji).

U “prvom poluvremenu” na podu dvorane bio je laminat, na kojeg su stavljeni osrednji stolovi Butterfly Space Sever (22 mm). Iznad svakog stola bile su 2 halogene lampe, koje su zamišljene da osvjetljavaju prostor za igru u “suradnji” sa rasvjetom na krovu. Ali, svjetlo na krovu se, zbog uštede, rijetko palilo, pa je najčešća primjedba igrača bila da se slabo vidi. Posebno se to odnosilo na jutarnje turnire, kada je sa bokova dvorane i kroz staklena vrata prema nogometnim terenima dolazila vanjska svjetlost. Oko stolova su bile postavljene biljke u teglama, pa je loptice trebalo tražiti u raslinju. Na laminatu se jako klizalo, a neki igrači su pod polijevali Coca-Colom. Dvoranu je vodio sin vlasnika, koji je i sam igrao stolni tenis. Super stvar bila je da se na galeriji mogla popiti kava s mlijekom i Cedevita zajedno za 6 kn i dolje gledati stolni tenis.

U drugom poluvremenu, vlasnik se prebacio na vođenje nogometnih terena na drugoj lokaciji, pa je dvoranu preuzeo njegov bivši poslovni suradnik, bez ikakvog interesa za stolnim tenisom. Dvoranu je operativno nastavio voditi “dobrica”, koji je na žalost obolio. U to doba na laminat je stavljen taraflex (gumeni pod). Šank je zatvoren, a umjesto njega postavljeni su samoposlužni aparati sa kavom i pićima. Tamo je djelovao i STK Rudeš, klub za klince, ali odustao. Održavanje dvorane bitno je smanjeno, a galerija zapuštena. Jednom je, zbog neplaćanja, dvorani bila isključena struja. Krov je prokišnjavao, pa su kod nevremena stavljane kante za vodu, u WC-u pisoar nije popravljen, već je stavljen natpis “Ne upotrebljavaj!”, od 10 stolica 8 ih je bilo potrgano… No, nije sve bilo tako “crno”, jer je dvoranu vodio Softa, sam igrač i zaljubljenik u stolni tenis, koji je bio tolerantan, te sa svakim htio odigrati partiju. Profesionalni igrač, koji je dolazio igrati, postavio je jednakost: Prečko = Softa. Većina igrača koja bi došla samo odigrati meč još uvijek se žalila na osvjetljenje. No, bila je i grupa (ekipe Deda sa pridruženim igračima), posebno umirovljenika, koja bi dolazila svakodnevno, jer Arena Prečko im je bila drugi dom. Za 110 kn mjesečno mogli su tamo igrati svaki dan, subote i nedjelje uključene.

Precko

Treće poluvrijeme dvorane započelo je 01.07. ove godine, kada ju je preuzeo prvotni vlasnik, uz novog partnera, koji u Zagrebu drži dvoranu za fitness, a s idejom preuređenja. Testno su bile postavljene nove LED žarulje, koje daju znatno više svjetla. Kažu, učvrstiti će se pod, zamijeniti taraflex i stolovi (indijski Stag), postaviti nove lampe, po 3 na svakom stolu, ugraditi dodatne tuš kabine, samoposlužni aparati, bez šanka… Ne znam da li je išta napravljeno s klimatizacijom (grijanje/hlađenje) i pušenjem. Ponovno otvorenje, iako nigdje objavljeno, bilo je predviđeno za 15.08. Ali od toga ništa, sada se govori o 02.09., a na vratima dvorane piše “Zatvorena do daljnjeg:mrgreen: . Jučer sam tamo zavirio, no po viđenom stanju i taj datum mi se čini upitan. No, nema više Softe. Pitanje je, ako će se u obnovu dvorane uložiti veća lova kada i kako će se ona vratiti?

Za kraj, pogledajte jedan meč 1. lige, iz “starog” Prečkog:

P.S. U nezgodnoj su situaciji ekipe kojima je Prečko domaća dvorana, jer se moraju prijaviti u Sokaz do 02.09., a ne znaju pod kojim uvjetima.