Stolnoteniski san

Nisam odolio gluposti… Već sada se bojim kako ću proći kod recenzenta, ali “No risk, no profit”.

Početi ću sa stolnoteniskim snom, drugim riječima, s nečim čega sada ima, a želio bih da toga u budućnosti ne bude? Ili, obrnuto? Foršpan (hrv. uvod) treba dati slijedeći legendarni govor Martina Luthera Kinga. Jr – I Have a Dream (hrv. imam san)

Što je predmet sna? Pa, da se jednog jutra, sunčanog ili kišnog, svejedno, probudim u svijetu bez gluposti, gdje oni koji rade nešto i znaju o svom poslu. Tako bi svijet bio puno ljepše mjesto za život. Na žalost, neki brandovi rade od sebe sprdačinu. I tako godinama, desetljećima… Ovdje će biti prikazana jedna inkarnacija, koliko će ih još biti, na žalost, autoru nije poznato.

Idemo krenuti od početka (lat. ab ovo). Ovu hrpu gluposti ni prelijepa Helena, rođena iz jajeta, teško može “prožvakati”.

Sponeta

Stolovi

Znači, osnovu svakog stolnog tenisa čini STOL! Prejako 😀 Kada vidite ovakav stol, kao s gornje slike, zaobiđite ga u širokom luku, jer je mrežica trajno pričvršćena, bez mogućnosti zamjene, napravljena od mekog lima, rasklimat će se prije ili kasnije, a završna funkcija će mu biti za serviranje “švedskog” stola. Ni cijena nije “nježna”, konkretno 529€, dok je vrhunski profesionalni stol XIOM T-8, s mrežicom i dostavom 667€. Posebno se preporučuju 2 modela, ali na toj stranici ih nema. Znači, izvrsni su, bili bi štoviše najbolji, kada bi ih bilo.

Normalno, neću sada analizirati cjelokupnu ponudu, bilo bi glupo.

Još malo o gumama. Prodavač navodi spin i brzu topspin igru, što je nepoznata razlika. Ali, ne leži u tome suština, već kada dođete na stranicu morate izabrati “Veličinu gume”! Što je to? Shvatio sam da je to debljina spužve, jer su ponuđene opcije 2.0 i 2.2 mm.

Iskreno se nadam da dotični prodavač ne sastavlja rekete, jer se ne bih iznenadio da gume zabije u drvo čavlima. To, iskreno, još nisam vidio, ali jesam drvo na kojem je rasklimana drška čavlićima pričvršćena na glavu. Vidio sam i reket koji je na rubovima imao zalijepljenu traku za brtvljenje prozora.

Moram zahvaliti svojoj prekjučerašnjoj suputnici u BlaBla Caru, bila je superiška. Sve u najboljoj želji da mi približi žene, rekla je “Ja se često probudim ujutro i sama ne znam što u stvari hoću, često ne razumijem ni samu sebe!” A, kako tek da ja razumijem?

Pavle-1

P.S. Joooj, sada sam tek shvatio da su mi oba recenzenta Dalmatinci. Ti se, sigurno, ne bude prije podneva. 😀