WSA – Werner Schlager Academy

Werner Schlager rođen je 28.09.1972. u Wiener Neustadtu, Austria, a zadnji je prvak svijeta porijeklom iz Europe (Pariz, 2003.).

Schlager

Još tokom profesionalne karijere odlučio je u Schwechatu, gradu 20 km od Beča, gdje je smješten bečki aerodrom, otvoriti europski stolnoteniski centar WSA – Werner Schlager Academy.

WSA_Logo

Werner Schlager Academy Betriebs GmbH
Möhringgasse 2-4
2320 Schwechat
Austria
office@wsa-tt.com

WSA_Inside

Centar je namijenjen kako za trening profesionalnih stolnotenisača, tako i rekreativaca, te održavanje natjecanja (Europsko prvenstvo 2013.). U centru su zaposleni vrhunski treneri Mario Amižić, Richard Prause, Mathias Habesohn, Aya Umemura, Dirk Wagner i dr., a odnedavno i naša Tamara Boroš. U WSA su dolazili na pripreme vrhunski svjetski stolnotenisači, među ostalim i kineska reprezentacija. Cijene treninga nisu visoke, od €8 – 10 po trening satu. No, centar nije bez problema, osnovni je da nema vlastitog smještaja. Drugi problem je da je centar privatna investicija, s visokim troškovima održavanja i osoblja, tako da svako malo “procuri” informacija da financijski propada.

Kako to praktično izgleda na treningu:

Sve informacije možete pratiti i na njihovoj Facebook stranici. Na slijedećoj fotki je Schlager u igri sa svojim trogodišnjim sinkom.

Schlager_Sin

Za kraj podsjetnik na pobjedu Wernera Schlagera protiv Joo Se Hyuka iz finala Pariza 2003.: