Europsko prvenstvo Lisabon 2014.

EP_Lisabon_2014

Danas u Lisabonu započinje ekipno Europsko prvenstvo. Butterfly Mag je angažirao Richie Prausea da svaki dan piše komentare, tu je live prijenos sa 2 stola, a i na Youtube-u će biti odgovarajući broj snimki mečeva.

Papirnati favoriti su Nijemci, u obje konkurencije, postojeći prvaci iz Schwechata. Ali, u muškoj momčadi na put nisu krenuli Patrick Baum, kojem je umro otac, i Dimitrij Ovtcharov, koji je izvadio sva 4 umnjaka. Stoga, igraju Timo Boll, Patrick Franziska i Steffen Mengel. Vjerojatno, imati će problema već u grupi A gdje su momčadi Njemačke, Austrije, Madžarske i Portugala (Tiago Apolonia, Marcos Freitas i Joao Monteiro). Također, jaki suparnici su i Grci, viceprvaci sa postojećeg prvenstva, čiji najjači igrači su Panagiotis Gionis i Kalinikos Kreanga.

Naši muški su u grupi D, sa Rusijom, Rumunjskom i Češkom, a igrati će Andrej Gaćina, Tan Ruiwu, Tomislav Kolarek, Tomislav Pucar i Frane Tomislav Kojić. Žene su u 2. ligi, pa se nadaju povratku u 1., ali ne znam koliko to ima smisla, kada stvarno igra samo Tina (Tian Yuan), a ona već ima 39. godina.

U ženskoj konkurenciji najozbiljnije konkurentice za medalje su Njemice, Nizozemke i Rumunjke.

Ono što daje “posebnu čar” prvenstvu je korištenje plastičnih loptica i prilagodba igrača na njih. Tako je na Czech Open-u već u 1. kolu ispao Vladi, a na Belgian Open-u rano je ispao Dima.

A, s plastičnim lopticama anegdotama nikada kraja. Priča onaj moj “maneken”, koji je sparirao reprezentaciji, DHS je ugovorio sa Butterfly-jem, za kojeg radi, da sami sortiraju loptice, na one sa 1* i 3*. A, Butterfly, “kao”, zbog velike potražnje, nije imao vremena, pa na sve otisnuo logo sa 3* i prodaje ih samo po 15 kn/kom. Sada svi igraju sa letećim jajima (u zagorskom slangu jajcima). Osim toga, loptica zastaje u zraku i iznenadno pada kao kamen. Sa DHS Hurricane3 Neo National i Butterfly Tenergy gumama nema problema, ali ima ih sa drvima. Kaže, ona samo od drva imaju kraći domet i udarci sa njima se lako blokiraju, ali dobra su sa Zylon-om, tako da sada eksperimentira sa Butterfly Jun Mizutani.

Zadnjih dan-dva, iz meni nepoznatih razloga, nije radilo Preuzimanje cjenika sa Naslovnice. Ali, tako je to sa računalima, kao da Nečastivi uđe u njih, te mi je drago da je to vrijeme nepovratno iza mene. Ostalo samo ime. Webmaster sredio.

P.S. Laola je danas riknula, pa je dio prijenosa bio preko portugalske Sport TV. Dvorana je katastrofalno prazna, na tribinama je možda 100 ljudi, ako se nekom da može ih prebrojati.