Stolnoteniski kruh

Nedavno je na stranicama HSTS-a objavljen interview sa Leom Rakovac, uoči njenog nastupa na WTTC. Svi koji žele pročitati cjelovitu verziju mogu to ovdje, a za ostale ja ću sažeti. Bila je, sa ex trenerom reprezentacije Cegnarom, na pripremama u Japanu i tamo je trenirala svaki dan od 9 do 12, pa potom od 14.30 do 18.30. Znači, ukupno 7 sati dnevno. To je efektivno radno vrijeme kojeg se ne bi posramili ni rudari. Ne znam koji se sport još toliko trenira? Uz to, 90% japanskih igračica je bolje od nje, jer stalno toliko treniraju. Samo kao podsjetnik, Lea je jedna od najtalentiranijih mladih europskih igračica, od samog početka je trenirala sa vrhunskim trenerom Vidolinom, koji nije štedio truda ni vremena. Sada je članica austrijskog Ströcka i trenira u WSA. Da se radi o vrhunskom talentu dokazuju njene nogometne sposobnosti i stolnoteniske vratolomije, poput udarca iza leđa, lobanja, nakon zamjene ruke (u ITTF izbor je ušla uz Bolla, Grubbu i slične velikane):



I mi smo svoju ponudu prilagodili predstojećem Svjetskom prvenstvu. Na skladištu je rabljeno, samo testirano, drvo dvostrukog svjetskog prvaka Zhang Jikea Butterfly Viscaria (5-sl. drva i 2-sl. Arylate-Carbona), 92 g, sa konkavnom drškom, po 700 kn, novo je €129,90. Od domaćih zvijezda s njim igraju Tamara Boroš, Ređep i Zeljko, a posebno je dobro za plastične loptice. Nudi se i Yasaka Ma Lin Extra Offensive (YEO), 5-sl. drva, brzina OFF, sa anatomskom drškom, po 240 kn.

Butterfly_Viscaria_1

P.S. Baš sam na Wikipedia naišao na zanimljivost da je najveći radnik bio Ma Lin, za 3 sata treninga izderao bi đon na tenisicama, što je vrlo “jeftino”, budući da jedan par košta od €60 – 80 (Mizuno).