Šuma guma

Mislim da stolnoteniske firme precjenjuju igrače i trenere. Većina njih, sa izuzetkom čitatelja ovog bloga, ne zna ni sve modele guma Tenergy (05, 64, 25, 80 i FX- verzije) i/ili Sriver (L, EL, FX i S). Druge brandove znaju još i manje, a katkada ne znaju ni reket s kojim igraju. Ali, tako je to…

Evo, pogledajmo Joola. Do sada su u ponudi imali 4 modela gume Rhyzm (375, 425, 48° i P), a sada su izdali i novi Tech. Kod te, najnovije gume, interesantno je da je prvi puta neka ESN guma prešla magičnu granicu od 50, točnije, cijena joj je 51,90. Iz toga je vidljiva tendencija da se cijene ESN guma formiraju na bazi Butterfly – 10%. U novijoj ponudi Joola je  i Maxxx serija sa modelima 400, 450, 500 i P, te Zack, reinkarnacija Srivera EL. Navesti ću još imena Joola backside guma, koje su u trenutačnoj ponudi jednog od njemačkih shopova, konkretno Contra (Hamburg): Energy, Novic, Upp, Phenix, Turbo, Samba, 4 all, X-plode, Express, Mambo, 4 You, Topspin, Tango… Uf, od tog mnoštva boli glava.

Tibhar je seriji Evolution dodao najnoviju gumu MX-S, te ima manje pore u spužvi, pa je više za spin, a sa manje brzine. Sada izdaju obnovljenu seriju Nimbus, sa modelima ΔV i ΔS, i Quantum (obična i S). Uz “stare” serije Evolution (MX-P, MX-S, EL-P i FX-P), te Q (1Q, 1Q-XD, 1Q Sound, 5Q, 5Q VIP, 5Q Sound) koju gumu izabrati, koje su razlike, tko će to sve znati?

Tibhar_Quantum

Kod Donica najnovija guma je Traction III, a friška je i Desto F1 Plus. Normalno, tu su sve iz nedavnih serija Acuda Blue, Bluefire i Bluefire JP.

Ako svemu dodamo i manje poznate i korištene njemačke brandove Andro, Gewo i Adidas, tko će se snaći u toj šumi?

P.S. Iz Portoroža sve stolnotenisače pozdravlja njihova bivša direktorica Tina, te im se zahvaljuje što su pogledali njene video uratke 1 i 2.

Tina