Staretinarnica

Za danas jedan povratak u prošlost, te posjeta stolnoteniskom antikvarijatu. Prije 20 – 30 godina nije bilo interneta, pa postoji velika opasnost da se mnogo toga zaboravi, među ostalim drva i gume s kojima se nekoć igralo. Ovdje su slike Drva_Stara.pdf iz nekog starog Koervers kataloga, ručno skenirane pa je takva i kvaliteta, te slike i popis guma Gume_Stare.pdf kojima se igralo 80-tih i 90-tih. Nekih firmi više nema, poput Hanno, Taico, SKITT je prešao u Donic, Schildkröt se pojavljuje još samo kao ime tvorničkih reketa.

I kada mi netko tko sjedi preko puta ponovno tvrdi da je Butterfly Sriver najbolja guma, ja ću se, kao i do sada, samo nasmijati. Na slici je guma SKITT Coppa kojom je u Dortmundu 1989. igrao svjetski prvak Jörgen Persson.

SKITT_Coppa

Ima jedan trener u Zg koji skuplja omote guma (uredno ga opskrbljujem svim novitetima), pa kada jednog dana organizira izložbu, vidjeti ćemo što će se sve tamo naći…

P.S. Bilo bi super vidjeti više ovakvih fotki, gdje se STK “Tis” angažirao oko animacije djece, budućih igrača u OŠ “Ivo Andrić” u Zagrebu. Jer, sada je vrijeme, na početku školske godine. Ništa se neće desiti samo od sebe, pa tako ni djeca sama neće doći u dvorane.

Ivo_Andrić