WTTTC 2016. – završetak

Kako je završilo Svjetsko ekipno prvenstvo (WTTTC) 2016. u Kuala Lumpuru? Manje – više prema očekivanjima, u obje konkurencije, normalno, pobijedila je Kina, koja je u finalima porazila Japan. Da li se, od posljednjeg Svjetskog prvenstva, smanjio kvalitativni jaz između Kineza i ostatka svijeta? Ne, prva 4 kineska igrača/igračica nemaju NITI JEDNOG dostojnog pojedinačnog konkurenta, prema tome, stihija nema nikakve šanse protiv sustava, o čemu ću u jednom od slijedećih blogova.

Kuala_Lumpur_M
Kuala_Lumpur_W
Fotke: ITTF
Od Europljana iznenadili su Englezi, koji su zahvaljujući dobrom žrijebu (izbjegavanju Kineza), te par s(p)retnih poena došli u polufinale, i to bez, de facto, 3. igrača, jer Samuel (Walker) nije neka sreća. Taj Sam je, ipak, u polufinalu uspio pobijediti Yuyu Oshimu, koji se “potrudio” biti lošiji i od njega. Nijemci, bez ozlijeđenog Ovtcharova i sa poluozlijeđenim Bollom, su ispali još u grupi, tako da ni oni nemaju igrača, pri čemu je Steger definitivno “potrošena” priča. Portugalci nisu bili loši, ni Šveđani, a “najveća” europska nada Anton Kallberg uredno je grijao švedsku klupu, samo za njega izrađenu od prirodnog drva.

Kako su prošli naši? Pa, bolje od očekivanja. Kod muških “vukao” je Gaćina, a ostali su mu pokušavali asistirati. Tan je ubrzo izgubio volju, Pucar se trudio, koliko je znao i mogao, Primorac je odigrao 1 dobru partiju protiv Joo Sae Hyuka, jer protiv defanzivnog igrača ima vremena… Djevojke su zauzele 27. mjesto, u II diviziji, a da su i uspjele ući u I, to ne bi imalo smisla, bez Tian Yuan njima će i opstanak biti premija.

Organizacija u Maleziji bila je loša, dvorana vlažna i vjetrovita, zbog klimatizacije. Tek zadnjeg dana finala posjeta je bila bolja, 12000 gledatelja. Igrači su se, standardno, žalili na loptice, a predsjednik ITTF-a je rekao da “nešto” treba napraviti, a o kontroli tuninga guma će još razmisliti (čitaj: pitati Kineze). Sve skupa ništa, muzga – bljuzga, o stanju u ITTF-u najbolje govori maskota prvenstva.

Kuala_Lumpur_Monkey

Slijedeće pojedinačno Svjetsko prvenstvo (WTTC) održava se u Dusseldorfu, od 29.05. – 05.06.2017.

Ako sam bio dosadan, sorry, nisam ja tome kriv.