Tko je ovdje lud?

Svašta ima u ovom hrvatskom pingiću!

Slijedeći vikend, u većini europskih zemalja održavaju se nacionalna prvenstva, pa tako i u Njemačkoj. Održava se i kod nas, u Hrvata, u varaždinskoj Areni, ali do danas, tjedan dana prije prvenstva, na stranicama HSTS ni riječi. To je 2. najjači turnir, jedino jači od njega je Croatia Open. Trebali bi doći Gaćina, Tan i ostali… (P.S. Naknadno sam vidio da su od 16. – 20.03. na Kuwait Open-u prijavljeni Gaćina, Tan i Primorac, tako da se u Varaždin, kao gledatelj, definitivno ne isplati otići.)

Opatija_Milenij_Open

Istovremeno, od 19. – 20.03. u Opatiji se održava 1. stolnoteniski turnir Opatija Milenij open. I, kaže vijest, prošle godine je otkazan, ove godine započinje, a u budućnosti (citiram): “Opatija Milenij treba postati ono što je tenisačima Umag” (mo’š mislit’). Tko bi trebao igrati u Opatiji? Sve kategorije, od kadeta, do seniora. Ali, seniori, a i bolji juniori, bi trebali sudjelovati na Prvenstvu Hrvatske. Za seniore prijavnina je “skromnih” 150 kn, a za to, osim mogućnosti igre, dobiju i morski zrak. Za mlađe kategorije turnir se ne boduje za rang listu HSTS, pa sumnjam da će naši igrači i klubovi riskirati svaki po par stotina kn da bi tamo nastupili.

Za 2 sata, u dvorani Merix na zagrebačkom Velesajmu, započinje Veteransko prvenstvo Hrvatske. U prijavninu od 80 (100) kn uključen je i “bogati” topli obrok (citiram): “kuhane kobasice”. Baš me interesira, od par tisuća veterana, koliko će ih nastupiti na prvenstvu? (P.S. Bio sam tamo, iz cijele Hrvatske došlo ih je 50-tak.)

“Zgodan” mi je i komentar sa Sokaz foruma, gdje je jedan igrač primijetio da se na web stranicama nalaze nove reklame firmi, konkretno JANAF-a, HEP-a i PLINACRO-a. Pita se autor: “Da li će to donijeti nove prihode Sokaz-u?”. Ili će, možda, za sve članove udruge, što bi bilo super, sada biti jeftiniji benzin, struja, plin? Na primjer, dođem na pumpu, samo kažem: “Ja sam iz Sokaz-a!” i odma’ točim 10% jeftiniju benzu. Cijelu raspravu možete i sami pratiti na slijedećem linku. Ali, mislim da je stvar jednostavna, netko je isprivatizirao web naše udruge, jer, “za čudo”, reklame istih firmi se pojavljuju i na službenim stranicama HSTS.

HSTS_Reklame

Najbolja vijest za kraj. Neku večer prisustvovao sam raspravi par veterana, a na temu kada će, napokon, biti objavljena monografija “60. godina Sokaz-a”, koja je trebala izaći prije 5 godina (Sokaz je osnovan 1950.). Novci su ljudima pokupljeni unaprijed, a zato su dobili ništa. Normalno, iz vodstva Sokaz-a, nikom zbog toga dlaka nije pala s glave, čak nema ni službenog objašnjenja i isprike. Kao, da se vratim na naslov, da smo svi mi ludi?