DHS Hurricane3 NEO

DHS_Hurricane3_NEO

Ako pogledamo mušku svjetsku rang listu u prosincu 2013., 7 od prvih 10 su kineski igrači, a svi oni na forehandu (FH) igraju sa istom gumom – DHS Hurricane3 NEO (u daljnjem tekstu H3) :

World Rankings 2013 12

Postoje gume koje su vrlo slične :

  • Hurricane2,
  • Skyline-TG2,
  • Skyline-TG3,

no one zajedno čine svega 10 – 20% prodaje, te su više sitne modifikacije i marketinški trik osnovnih ideja koje su sadržane u gumi DHS H3 NEO. H3, zbog različite geometrije pipaca, daje više kontrole od H2, a Skyline gume imaju mekši topsheet.

DHS je naknadno izbacio i seriju Memo (1, 2 i 3), na novoj #18 spužvi, gume koje su jeftinije i svojim karakteristikama više odgovaraju euro/japanskim grippy gumama.

DHS H3 NEO guma, kao i stara H3, se prodaje u 3 kvalitete (verzije) :

  • Commercial (8 uglova, odrezane sva 4 kuta na gumi), nabavna cijena oko €22, na gumama za kinesko tržište piše oznaka tvrdoće, na ostalima ne ;
  • Provintial  (6 uglova, odrezana 2 donja kuta na gumi), nabavna cijena oko €50 ;
  • National (4 ugla, nije odrezana), imaju poseban pečat na vrhu kod oznake debljine, guma samo za članove kineske reprezentacije, vrlo limitirana i kontrolirana serija.

Commercial verzijom igraju rekreativci, a Provintial i National profesionalci. Provintial ima veću brzinu, spin i katapult, a manju kontrolu i hvatljivost od Commercial. National je dvostruko trajnija od Provintial. H3 NEO gume se mogu, jer nemaju poroznu spužvu, lijepiti starim i vodenim ljepilom, u neograničenom broju slojeva, tunirati … Gume su vrlo izdržljive, dugotrajne. Nakon igranja, preporučljivo ih je očistiti destiliranom vodom, katkada čistačem za tacky gume (bez alkohola) i zaštiti folijom za tacky gume (neljepljivom).

Dok se stari H3 prodavao u debljinama 1.5, 1.8, 2.0 i max, H3 NEO se prodaje u debljinama spužve 2,1, 2.15 i 2.2.

H3 NEO Provintial i National se proizvode sa 2 različite spužve. Plava spužva (Blue Sponge) ima više brzine i niži luk, za razliku od iste gume sa narančastom spužvom (Orange Sponge). Gume kvalitete National imaju najbolji topsheet, što znači da je izrezan iz sredine waffera, spužva je posebno armirana, tvornički tunirana s obje strane, te vrlo čvrsto zalijepljena na topsheet. Na taj način guma je dobila spin i kontrolu. Brzina gume se “regulira” brojem slojeva ljepila i tuninga, u pravilu kineskog (Dianchi, Haifu ili Lidu). Profesionalci igraju i sa 17 slojeva ljepila i 5 – 6 slojeva tuninga ispod gume (skinuto ljepilo teži cca. 10 g).

Dalje, H3 NEO se prodaje u različitim tvrdoćama, u pravilu od H39 do H41. Neki igrači imaju gume u 2 tvrdoće, pri čemu za svako natjecanje, zavisno od veličine dvorane i godišnjem dobu (ljeto, zima) neposredno odlučuju s kojom će gumom igrati.

Ukoliko se gume kupuju od ovlaštenog DHS distributera ili direktno od kineskog igrača, postoji mala vjerojatnost da se nabavi FAKE varijanta (kopija). Za one koji se sami odluče, a za nabavu koriste eBay ili Taobao, vodič kako prepoznati pravu od lažnjaka: