Butterfly Sriver – zamjene

U blogu Klasične vs. Tensor gume obrazloženo je zašto je za većinu igrača bolje igrati sa tensorima nego klasičnim gumama (Butterfly Sriver, Yasaka Mark V, Stiga Innova, Tibhar Torpedo, Nittaku Hammond i sl.). No, dio rekreativnih igrača sa višegodišnjim iskustvom, zbog tehnike igre koja se zaniva na pimplu, bloku i kontri igra lošije sa “novim” gumama, sve im “bježi” preko stola. Daljnji “problem” je vodeno lijepljenje … I na stranim forumima je to vječna tema.

Cijene klasičnih guma ostale na istom nivou kao i prije. Tako npr. Butterfly Sriver, nezavisno od verzije (FX, EL, L), u Njemačkoj košta €32,90 (kod nas 220 kn), a Yasaka Mark V €34,90 (kod nas 170 kn). Ima li neka nova i povoljna alternativa ?

XIOM prodaje gumu Musa, proizvedenu u njemačkom ESN, koja odgovara Butterfly Sriver L ili Yasaka Mark V (tvrdoća H45), u debljinama 1.5, 1.8, 2.0 i 2.2 po cijeni €29,90, dok je kod nas cijena 160 kn.

XIOM_Musa.jpg

A, kineske alternative? Većina pitanja ide prema Friendshipu (729, R.I.T.C.) i Globu, kao najpoznatijim kineskim proizvođačima. Ali, to su tacky (hvatljive) gume i ne odgovaraju “klasicima”.

No, rješenje je slijedeće :

LKT (KTL) – Li Kuang Tsu je “podružnica” Friendship-a, koja proizvodi grippy gume, a prodaje ih u 2 osnovne linije :

  • Pro-XP (Extra Power) i Pro-XT (Extra Tacky) su gume na mekoj i sporoj Reactor spužvi, u debljinama od 1.5 – 2.2, trajne, vrlo lagane, za staro lijepljenje, odgovaraju Butterfly Sriver FX, cijena 120 kn. Razlika u modelima je vrlo mala, Pro-XT je malo hvatljivija i sporija.
  • Rapid serija ima 4 modela i to : Soft, Sound, Speed i Power, koje su poredane po tvrdoći i brzini, debljine 1.8 – 2.2, mogu se lijepiti klasičnim i vodenim ljepilom. Rapid Soft odgovara Butterfly Sriver FX, dok Rapid Speed odgovara Butterfly Sriver L. Gume su vrlo malo hvatljive, što nestaje nakon par treninga, te predstavljaju izvrstan izbor po cijeni od 140 kn.

LKT-Rapid-SPEED.jpg

Dawei Inspirit Quattro Allround Ultralight je guma koja se prodaje u debljinama 1.8 – 2.2 i 3 tvrdoće (35, 40 i 42). Guma je lagana, grippy, cijena 140 kn.

Dawei-Inspirit-Quattro-Ultralight.jpg