Gewo – akcija za početak sezone

Sezona je tek počela, sada je vrijeme za akciju u gradu (J. Stublić). Za one koji su manje upućeni, Gewo je njemački brand u vlasništvu Contre, iz blizine Hamburga, vrlo sličan kod nas poznatijima Tibhar, Donic, Joola, Andro… Gume “rade” (op.a. naručuju) u njemačkom ESN-u, a drva su iz Kine i Madžarske. Za razliku od zadnja tri navedena branda, koji su u defanzivi, Gewo je u ofanzivi. Kako znam? Pa, prema akviziciji vrhunskih igrača, a najnoviji u Gewo timu je afrički prvak Quadri Aruna (došao iz Joola). Na slici je sa njemu posvećenom serijom drva, a najjači model je Gewo Aruna Hinoki Carbon.

Gewo_Quadri_Aruna

Da ne bi mislili da se sa Gewom ne može igrati na najvišem nivou, ovdje su, sa nedavnog Europskog prvenstva, slike reketa španjolskog reprezentativca Alvara Roblesa, koji na FH ima zalijepljenu gumu Nexxus XT Pro 50, a na BH Hype XT Pro 50, dok je Poljak Samuel Kulczycki na obje strane igrao s gumama Nexxus XT Pro 50. Modeli EL imaju više spina, a XT brzine. Gume iz serije Nexxus Hard snižene su sa 270 na 250 kn, a “obični” Nexxus-i (tvrdoća 48, 43 i 38) imaju novu cijenu od 230 kn (stara 250). Koliko štedite vidite sa slike, jer izvorna cijena od €52.90 odgovara oko 390 kn.

Gewo_Nexxus_Hard

Na donjoj slici su prikazani svi modeli Nexxus guma, sa preporukama za tip igre.

Gewo_Nexxus_Pro

Za početnike (do 5 godina aktivnog igranja 2 – 3 puta tjedno) umanjena je cijena guma Neoflexx eFT 45 (srednje tvrde) i 40 (mekane), debljina 1.9 i 1.7, sa 190 na 160 kn. Kakve su te gume? Moderne, sa više gripa za plastične loptice, ali sa smanjenim katapultom (izbačajem). Čemu to? Pa, ako niste vrhunski igrač, guma koja jako odbija osjetljiva je na kut reketa, mekoću i akceleraciju ruke, pa njegovo pogrešno postavljanje za 10°, “šalje” lopticu u mrežicu ili preko stola. Ako guma sama manje odbija, udarac neće biti idealan, ali će loptica ipak pasti na stol 🙂 . Bilo koji igrač neće postati “boljim” ako stavi “jače” gume, već one trebaju odgovarati individualnoj tehnici, stilu igre i brzini.

Gewo_Neoflexx-eFT_40

Da bi mogli uspješno trenirati na akciji su i loptice Gewo Training Club 40+ sa 2*, bijele, šavne, od ABS plastike, u kutiji od 72 komada, znači ne jajca i krš (takvih na tržištu ima i po nižoj cijeni), snižene su sa 3 kn na 2 kn.

Gewo_Training_Club

Svega, za sada, na zalihi ima u dovoljnoj količini, a akcija traje do 15.10.