Samogradnja drva

Pri ITTF-u i FIT-u registrirano je preko 100 proizvođača stolnoteniske opreme, koji među ostalim, dizajniraju i proizvode drva. Uz to, postoje i “manufakture” koje proizvode samo drva. Nabrojati ću samo najpoznatije: OSP, Ross Leidy, Re-Impact, Ulmo, Zanders, Soulspin, JM Blades, Borko & Son. Većina ih je locirana u Njemačkoj i USA. Postoje i relativno anonimni lokalni proizvođači, kao što je to kod nas Rony Wood. Na Ebay-u se pojavljuje samograditelj iz Litve Sovietawards. Dalje, drva rade i samozvani majstori, bez branda, ima ih par i u Sokaz-u. Ali, ako Vam sve to nije dovoljno i/ili ako mislite da svi oni pojma nemaju, onda je, osim da se Vi sami primite stolarije, rješenje TT-Piet. Od Vas se ne traži da imate bilo kakav materijal ili alat, već da se SAMO razumijete u dizajniranje drva. I to sve za male pare.

Zebrano.jpg

Drvo Maestro izrađeno u samogradnji Sovietawardsa iz Litve brzine OFF, 92 g, 157 x 150 mm, struktura: Zebrano,Sapele,Abachi 3 mm,Sapele,Zabrano. U izradi su primijenjene slijedeće tehnologije:

  • Epoxy lijepljenje ;
  • Termo tehnologija zalijepljene furnire grije na 50 C, kako bi ljepilo bolje ušlo u slojeve, što daje veću osjetljivost i tvrđi osjećaj ;
  • Korištenje Tung ulja daje glatkoću i tvrdoću površinama ;
  • Korištenje tehnologije francuskog poliranja za drške, čime se dobiva visoki sjaj površine i dubina boje.

Znači, Sokaz šminkeri, Sovietawards je rješenje za Vas. A, ja da se vratim TT-Pietu.

TT-Piet ima izbor furnira u raznim debljinama, neki od njih su za srednjicu drva, neki su završni. Uz to, navedena je tvrdoća svakog furnira i njegova težina. Izabereš furnire od kojih želiš drvo, način lijepljenja, ručke, sve to platiš do €30, i imaš SVOJE drvo. Prošlo mi je par takvih drva kroz ruke, izgledala su koma, a kakva su bila za igru, iskreno ne znam, jer su bila dizajnirana za travaroše. Na njegovim stranicama su i upute za samostalne graditelje.

www.tt-piet.de/index.html

Sve to izgleda ovako:

TT-Piet_1.jpg
TT-Piet_2.jpg

P.S. Ako majstor (TT-Piet) slučajno “zariba” sa željenom težinom drva, uvijek možeš, kao naš Iceman, na rub zalijepiti traku za dihtanje prozora. Baš se “lukavo” dosjetio.