Gewo i XIOM katalog za 2020.

Uvodno ću napisati par riječi o svakom od ovih brandova, koje su im sličnosti, a koje različitosti.

Slično je, svakako, to što su obje firme u ofanzivi, tj. povećavaju svoj tržišni udjel, nude kompletni stolnoteniski asortiman, a gume naručuju od njemačkog proizvođača ESN. Sada idemo na razlike.

Contra, njemačka firma koja je vlasnik branda Gewo, u stolnoteniski je posao “ušla” 1980., a ovdje su slike naslovnice kataloga iz 1994., vlasnika (u društvu sa igračem Alvarom Roblesom – u sredini), zaposlenika na partyu, te skladišta.

Contra_1994
Gewo_Owner
Gewo_Team
Gewo_HQ

Contra je više “klasična”, jer teško je “izmisliti” nešto novo, a da to još i vrijedi. Zato u ponudi imaju “evergreen” proizvode, poput drva Gewo Zoom Pro, koje je kao Butterfly Primorac Classic ili tenisice Gewo Smash S.A.S., koje se podudaraju sa najpopularnijim modelom Butterfly WTS-1, iz naših dvorana.

Gewo_Smash_SAS_1
Gewo_Smash_SAS_2

XIOM je firma sa sjedištem u Seoulu, J. Koreja, a u stolnoteniski “posao” ušli su kao Champion Co., Ltd. Ime je skraćenica od engleske riječi “Axiom”, koja označava novu paradigmu (načelo), očiglednu istinu kojoj ne treba dodatno objašnjenje. Vrlo su moderni i u tome prednjače u odnosu na sve stolnoteniske brandove. Na slici su zaposlenici, a video prikazuje njihovo robotizirano skladište XIOM Factory O.

XIOM_Team

XIOM tvrdi da godišnje testira od 500~1000 drva, kako bi odlučio koja su od tih najbolja. Dizajn je katkada netradicionalan, a da li će Vam se svidjeti, to ovisi o Vama. Takvo je combi drvo XIOM Ice Cream AZXi, koje na FH strani ima Arylate-Carbon, a na BH strani Zylon-Carbon. Pogledajte i najnovije tenisice Footwork 4, koje su drugačijeg oblika, a na donjoj strani nemaju ripne, kao Butterfly ili Mizuno, već pipce, za koje je upitno ponašanje na različitim podlogama (parket, laminat, pločice, kamen…).

XIOM_IceCream_AZXi
XIOM_Footwork_4

Znači, Gewo za tradicionaliste, XIOM za moderniste, a da sve to niste čitali “bez veze”, ovdje su katalozi Gewo i XIOM za 2020., koje možete i preuzeti (download).