XIOM katalog 2021.

XIOM je kod nas, uz Butterfly i Tibhar, između 3 proizvođača sa najvećom prodajom. Kod natjecatelja to se ogleda u odjeći, kod rekreativaca u gumama, a popularne su i njihove loptice. S obzirom na veličinu tržišta, teško da tu za nekog još ima puno mjesta…

Idemo vidjeti što novog XIOM nudi za ovu godinu:

Ovo je novi FlipBook način prezentacije kataloga, pa možete listati i povećavati stranice, te preuzeti cijeli katalog pritiskom na Download. Prelistati ću katalog i prezentirati novosti.

Na 4. stranici je popis svih guma, njihove tvrdoće i ugrađene tehnologije, a najnovija je Elasto Futura (Micro Layer), tj. stanjeni topsheet, od kojih je najpoznatija serija Omega VII, a od novijih guma Vega Tour i Vega X.

Stare gume Vega Pro, Vega Euro (ta je najprodavanija, ukupno do sada 1,5 miliona komada) i Vega Asia, isporučuju se i s iSwitch ljepljivom folijom, tako da ne “traže” ljepilo. Ali, kako je napisano, kod takvog načina lijepljenja postoji mogućnost oštećenja površine drva, posebno ako nije lakirano.

Nove su gume iz serije Sigma, u pravilu, one imaju više brzine od Vega i Omega. Tu su tri modela Sigma 3, 4 i 5, sve tvrdoće 47.5°, znači standardna, kao Butterfly Tenergy 05, Tibhar Evolution MX-P ili XIOM Vega Pro. Na donjim slikama su prikazani omot jedne od njih, grafovi performansi i kuta izbačaja.

XIOM_Sigma_3_S
XIOM_Sigma_3
XIOM_Sigma_4
XIOM_Sigma_5
XIOM_Sigma_345

Od drva, na 20. strani je prezentirano novo drvo Vivid Carbon, kao kombinacija 250 godina starog Kiso Hinokija i Carbona, a posebno prilagođeno “modnim mačcima”, jer imaju 9 raznobojnih drški. Ostala drva su u standardnoj XIOM ponudi.

XIOM_Vivid_Carbon

Najnovije, još prototip, je drvo An Jaehyun, kao verzija DHS W968 (Hurricane Long V), o čemu možete pročitati u korejskom blogu.

XIOM_An_Jaehyun

Oblekicu, stolove i ostalo neću komentirati, svatko ima svoj ukus, neki vole hodati kao papagaji, drugi su pak jednobojni…