Avalox

Avalox.gif

www.avalloavx.com

Firmu Avallo Sdn. Bhd. osnovali su 1988. u Maleziji:

  • Tomas Berner, bivši trener Švedske i otpredsjednik Stige;
  • Hajime Kagimoto, igrač koji je sa japanskom reprezentacijom 1969. osvojio svjetsko prvenstvo;
  • Koay Huck Seang, 70-tih i 80-tih bio je igrač i trener Malezije, direktor.

Avallo se još javlja i pod imenima Avalox i AVX. U 80-tima, kao i danas, Stigina drva su bila vrlo cijenjena u Kini, no za njihovu tadašnju platežnu sposobnost imala su previsoku cijenu. Jedan od početnih dizajnera bio je Xu Shaofa, a drva su se proizvodila za kinesku reprezentaciju. Poznatiji igrači su Chen Zhibin, Ma Wenge, Wang Tao i Wang Nan, a od naših Tan Ruiwu i Matea Jeger. Avalox se početno proizvodio u Stiginoj tvornici, a kasnije u Woodhouse AB, Tranås, Švedska. Za japansko tržište, Avalox drva se prodaju i pod logom Nittaku.

Tan Ruiwu.jpg

Avalox drva možemo podijeliti u 3 linije:

  • švedska serija, od 5-slojnih drva najpoznatija su P500, Blue Thunder 550 i  Blue Thunder 555, a od 7-slojnih P700 i Blue Thunder 777.
  • japanska serija, sa hinokijem kao završnim furnirom, koja u nazivu imaju prefix J, a modeli su J-Aramid (Aramid-Carbon), J-Power (7 slojeva) i J-Tech (5 slojeva).
  • kineska serija, kojoj pripadaju Tosios (Titanium-Carbon, kao BTY TBS), Triton (7-slojeva drva, kao Nittaku Acoustic) i Monoset (Carbon, kao BTY Sardius), a tu spadaju i allround drva V1 i V2 (5 slojeva).

Avalox drva iz švedske i japanske serije su VRHUNSKE kvalitete. 5-slojna drva su sporija, namijenjena ženama, pri čemu je BT550 sličan Stiga Allround, BT555 kao Stiga Offensive, P500 kao BTY Korbel. 7-slojna drva su izvrsna za soft na BH, pri čemu je P700 kao Stiga Clipper, ali sa više spina, a BT777 nešto brži i sa više katapulta. Sva drva imaju izvrsnu kontrolu.

Test drva Avalox J-Aramid i P700, u 3 dijela, snimili su profesionalci iz Spinfactory:Avalox prodaje i gume, stari backside modeli su Pronte i Pronte-Soft i trava Mo, za blok na stolu. Nedavno su izdali i nove backside gume na japanskoj spužvi, u 2 tvrdoće, Sogno, Horme i Purot.

O Avaloxu detaljnije možete pročitati na OOAK.