WTTC 2021.

WTTC_2021

Ovaj blog moram početi sa proročanskim riječima Tomislava Karamarka: “Imamo predsjednicu!”.

Normalno, radi se o predsjednici ITTF-a, a to nije Kolinda Grabar-Kitarović, već, kako je i najavljeno, Petra Sörling, koja, nadam se, s istim će žarom grliti stolnotenisače, kako je i naša ex nogometaše.

Sorling

U Houstonu (USA) se od 23.-29.11.2021. održava Svjetsko prvenstvo u stolnom tenisu (WTTC). Osim pojedinačnih natjecanja, po 128 igrača u muškoj i ženskoj konkurenciji, na rasporedu su i parovi muški, ženski i mješoviti. Igra se odmah na ispadanje. Za Kinu, iz njima znanih razloga, ne nastupaju Ma Long, bivši svjetski prvak, i Xu Xin, već su, uz Fan Zhendonga, priliku dobili mlađi igrači.

Kako je danas već 3. dan natjecanja, a protekla su 2 kola, već ima iznenađenja. To su ispadanje Tomokazu Harimotoa, kineske mlade nade Zhou Qihaoa od “stare kosti” Time Bolla, te poraz bivšeg doprvaka Mattiasa Falcka od Francuza Alexandrea Casina. Ostali mladi Kinezi se muče, Lin Gaoyuan je sa 4:3 pobijedio Antona Kallberga, a Liang Jingkun, s istim rezultatom, Nijemca Dang Qiu. Od naših Kojić nije prošao 1. kolo, Gaćina je u 2. kolu izgubio od Amerikanca Kanak Jha, a Malobabićka je u 2. kolu izgubila od luksemburškog “bakutanera” Xia Lian Ni.

Igra se jako dobro, a Live mečeve možete gledati na Youtube kanalu. Za prikaz, pogledajte meč iz 1. kola An Jaehyun protiv Kanak Jha, najbolje poene 2. dana, te kako je Gaćko ispao.



P.S. Izgleda da je tamo, u kongresnom centru u Houstonu, sve prokleto sporo, čim su Azijati u problemima, Timo pobjeđuje 20 godina mlađeg Kineza, a među 16 najboljih su 2 lovca (travaroša). To nije normalno!