Tuning guma

O tuningu guma već je dosta pisano, pa ću ovdje navesti reference:

Drugim riječima, skupilo se ovdje, na istu temu, već dosta toga, pa ne možete reći da ste neinformirani 😆 Ali, tako je to u stolnom tenisu, nema kraja, uvijek ide nastavak…

Prosječan rekreativni igrač, koji se naziva The Pong Professor, uzeo je gume DHS Hurricane3, stari model, tvornički netuniran (ne Neo) i 6 različitih tuninga, te ih međusobno usporedio. Nakon premazivanja 2 sloja, osim optičke usporedbe koliko su se gume izvitoperile, nema objektivnih dokaza koliko su međusobno tuninzi različiti, bolji ili gori, već je sve na “osjećaju” igrača. Pri tome, nije mi jasno zašto je tuning nanio odmah na spužvu, a ne na prethodno nanesena 2 sloja vodenog ljepila, kada je u svim kineskim izvorima uputa da se čini baš tako???

Sada idu 3 prilično dosadna video nastavka:



I dobio je slijedeće rezultate, pri čemu je zadnje referencirana guma netunirana (Brand = Negative).

Tuning

Kako tuning predstavlja “profesionalni” dodatak, takve su mu i cijene:

Tuning_1
Tuning_2

Hm, prilično para, barem €20 (150 kn) za 100 ml, posebno što tuning s vremenom gubi svojstva i trebao bi se, nakon otvaranja bočice, potrošiti u roku od 6 mjeseci. Gdje smo tu mi? Na zalihi je tuning Haifu Sea Moon, dolazi Falco Tempo Long, a osim redovnog pakiranja, prodaje se i u rinfuzi po 50 ml.

Za štedljive, ovdje je video kako gumu tunirati bebi uljem, čija cijena je oko 30 kn za 400 ml.

Kako je u glavnoj ulozi guma DHS Hurricane3 (Neo), u redu je da prenesem i video usporedbu guma Commercial, Provintial i National. Mislim da se i ovdje malo “drami”, tj. preuveličavaju razlike, jer naš ex reprezentativac i sadašnji igrač 2. njemačke lige igra s običnom DHS H3 Neo gumom i ništa mu ne fali, a recenzent mu ne bi došao do 3.