Gewo – drva i gume za 2022.

U blogu od prije 2 mjeseca XIOM i Gewo novosti za 2022. prenio sam novi katalog njemačkog branda Gewo. Zašto bi ovo trebali pročitati i ostali? Pa, po onoj narodnoj “Kud svi Turci, tud i mali Mujo”, te promjene ukazuju na trend cijele stolnoteniske industrije.

Što to ima novog među drvima? Sva drva su s “materijalom” carbonom ili fiberom, položenim na srednji furnir (In), čime se dobiva veći osjećaj, ili  ispod završnog furnira (Ex), čime se dobiva probojnost. Drva su u brzinskoj klasi od OFF- do OFF. Upakirana su u nove luksuzne kutije, normalno, i cijene su takve, oko €135 – 140, pa možete zaključiti da za moderno drvo treba izdvojiti oko 1000 kn. Koji su to novi modeli?

Ovo zadnje drvo je nešto sporije (OFF-) i jeftinije (€110).

Neću prevoditi sve opise, već samo za Gewo In-Force PBO-PC, kao karakterističan. U drvu se, po prvi puta, koristi novi materijal “PBO-PC fibre”, koji drvu daje stabilnost, balans, “mekani osjećaj”, ali s dovoljno snage za jake udarce. Također, koristi se i nova tehnika lijepljenja. Završni sloj je furnir limbe, koji omogućava duži kontakt drva i loptice, te povećava rotaciju u spinu. Sastav: Limba – Limba – PBO-Power-Carbon – Ayous – PBO-Power-Carbon – Limba – Limba. Težina: 84 – 87 g.

GEWO_In-Force_PBO-PC

U novi asortiman drva uključen je i jedan “jeftilen” Gewo Aruna Carbon Basic, za početnike, a opet željne modernog stila igre.

Sva drva u našoj promotivnoj ponudi su na zalihi, s konkavnom drškom (FL), te umanjene cijene za 20%.

Od novih guma ponovno ću navesti Gewo Nexxus SuperSelect, dostupne u zelenoj i crnoj boji, u debljinama 2.0 i 2.2, a koje imaju već dosta pozitivnih recenzija na njemačkom forumu TTNews. Hvale ih i kod nas, tvrde da su bolje od “običnih” Nexxus-a, jedino je vanjska cijena “paprenih” €62.90, što ukazuje na visoke aspiracije proizvođača. Kako znatan broj modela nedostaje i na skladištu proizvođača, očito da dobro idu.

GEWO_Nexxus_EL_Pro_45_SuperSelect

Loša vijest je za kraj, a ta je da će nakon 01.06. dio Gewo asortimana poskupiti (npr. gume Codexx), ne značajno, ali za oko 5%.