Uspon i pad

Kužim (razumijem). Valjda? Ili si to samo utvaram (mislim)? Neću odstupiti od principa, pravila su pravila… Vani i u neklimatiziranim dvoranama je prokleto vruće za igru, to, osim ljubavi za stolnim tenisom, traži i odgovarajuću fizičku i mentalnu izdržljivost. Ali, čitati na kompu ili mobu možete bilo gdje i bilo kada 😀 , ujutro, popodne, navečer, noću. Ne traži, samo daje! A, stolni tenis, kao i sam život, je beskonačno interesantan, milijuni isprepletenih priča, u trenutku kada mislite da ste gore, već sljedećeg možete biti dolje. Tako ja to vidim! Zato se treba radovati svakom novom danu, kada možete nešto napraviti i dati. Kao što kaže A.B. Šimić u pjesmi „Opomena“. Prenijeti ću cijelu pjesmu, jer zadnju strofu, na svom satu, ima ugraviranu sin, poklon od majke:

Čovječe pazi
da ne ideš malen
ispod zvijezda!

Pusti
da cijelog tebe prođe
blaga svjetlost zvijezda!

Da ni za čim ne žališ
kad se budeš zadnjim pogledima
rastajao od zvijezda!

Na svom koncu
mjesto u prah
prijeđi sav u zvijezde.

Idemo sada na temu. Tko je, za mene, glavna faca, Waldner, Ma Long, Ma Lin, Wang Hao…? Ne, Zhang Jike. Svatko tko je bio kod mene, sa zida ga gleda ova velika fotka:

Zhang-Jike_Zid

Kako znate da to nije moja utvara, već fakta, da je Jike (Grand Slam šampion) bio beskonačna veličina:

Zhang_Jike_Coca-Cola

Tko još “ima” limenku? Meni pada na pamet Pepsi-Cola, s Messi-jem. Najveći od najvećih. Pogledajte tek ovo, prije “nedavne” 4 godine, a već objavljeno u blogu Cijena stolnoteniskog sna, proslavu, u rodnom gradu, njegovog 31. rođendana:

I, molim Vas, pročitajte sada najnoviji članak EmRatThicha na PingSunday (ako Vam je premalo za čitati, kliknite na link).

Cijela afera se, s njegovom bivšom djevojkom Jing Tian, “vrti” oko 5 milijuna Yuana, tj. malo ispod 640 tisuća €.

P.S. Bacite usput “lijeno” oko i na blogove Ljetna ponuda i Rasprodaja – za svakog ponešto!, jer dobra prilika se ne propušta, a pisac ovih redova jede i ljeti!

P.P.S. Pravi znalci sjetit će se i velikog igrača koji je tijekom karijere imao prilično afera. Kojeg? Kakvih?