Sauer & Tröger

Njemačka je vodeća europska stolnoteniska zemlja. To se ogleda u velikom broju igrača u oko 11000 klubova, a i novi predsjednik ITTF-a je Nijemac. Velika i financijski bogata potražnja rezultira i odgovarajućom ponudom, pa je tu i veliki broj tradicionalnih proizvođača: Donic, Tibhar, Joola, Gewo, Imperial, Andro, Adidas … Tržište je vrlo dinamično, te uvijek traži nešto novo i bolje, što rezultira nastankom novih proizvođača poput firme Sauer & Tröger GbR, sa sjedištem u Bahnhofstraße 63, 56170 Bendorf.

S&T.jpg

Firmu su 2005. osnovala 2 njemačka igrača – travaroša Sebastian Sauer i Pascal Tröger, koji nisu ništa lovili od stola, već su blokali. Od 2007. Sebastian Sauer organizira mobilni trening kamp za njemačke travaroše Noppen-lehrgang.de, koji nije baš jeftin, jer jedan grupni trening sat košta oko €25. Nadamo da će se tamo uputiti i naš Iceman, nakon što proda dovoljno izleta Rusima na talijanskim plažama. 2008. Pascal Tröger je bio zaposlen u jednom od vodećih maloprodaja Contra, gdje je konzultirao igrače sa travom. Zajedničkim iskustvom, u suradnji sa fizičarima i kemičarima, krenuli su 2010. u razvoj nove trave. 2012. kemičari su otkrili novi sastav za izradu gume, a 2013. kod ITTF-a su registrirali Hellfire.

S&T_Hellfire.jpg
S&T_Hellfire_Guma.jpg

Razvoj su nastavili izdavanjem 2 drva Zeus i Firestarter, a uskoro treba izaći i njihova backside guma za obrambene igrače Secret Flow na spužvama debljine 1.5, 1.8 i 2.1 mm.

Imaju svoj Youtube kanal youtube.com/user/sauerundtroeger, gdje je sve to moguće pogledati.

Narudžba se može izvršiti kod ovlaštenog zastupnika GEEK-a, pri čemu je kataloška cijena umanjena za cca. 20%. Za travaroše – blokere šteta je ne igrati sa takvom grozotom.