Arctos

Tko je to Arctos? Što je to Arctos? Guma, drvo?

Ne, to je “pila“, tj. trkaći automobil. Kako nikako ne plaćamo našeg web mastera, bacio se na fuš. I, rezultat je Arctos. To je automobil iz klase Formula Student. Evo kako je to izgledalo prošle godine na Velikoj nagradi Njemačke u Hockenheimu, a našeg web mastera (na 3. slici prvi s desne strane) primio je i Predsjednik.

Hockenheim
Arctos_2
Arctos_0

FSB Racing Team Zagreb se momentalno natječe, sa 120 drugih momčadi, za Grand prix u Silverstonu (velika nagrada Velike Britanije). Kako će “proći” može se pratiti na njihovoj Facebook stranici. Frka je da nam se web master, glavni dizajner elektronike, ne vrati, prošle godine su “pale” ponude od BMW-a i Mercedesa, no, na sreću, nisu bile dovoljno unosne. Evo ga na zadnjoj slici, u sredini, kako “nešto” objašnjava članu natjecateljske komisije. Inače, vrijeme u Engleskoj je znatno bolje nego ovo zagrebačko, tamo niš’ ne pada svaki dan (sorry zbog Zg šatre).

Silverstone
FSB_Racing
Arctos_1

Ako netko misli da ta “krntija” nikamo ne ide, na testu ubrzanja imala je rezultat od 4.312 s, a treba joj 3,5 s do stotke. Evo i videa:

P.S. Na kraju, od 120 bolida sa svih svjetskih sveučilišta, naši su završili na 10. mjestu.
Formula_Student_1.jpg