Azijske igre – 3. dio

Ma_Long-Zhang_Jike

Nakon najave i pregleda ekipnog dijela, ovdje su rezultati igre parova i pojedinačno. Prošlo je sve bez iznenađenja, u prijevodu, sve su dobili Kinezi, osim mješovitih parova, gdje naslov ide u S. Koreju. Evo rezultata (plavo označen je pobjednik):

  • muško finale: Xu-Xin – Fan Zhendong;
  • žensko finale: Liu Shiwen – Zhu Yuling;
  • muški parovi: Ma Long/Zhang Jike – Xu Xin/Fan Zhendong;
  • ženski parovi: Liu Shiwen/Wu Yang – Cheng Meng/Zhu Yuling;
  • mješoviti parovi: Kim Hyokbong/Kim Jong – Lee Ho Ching/Jiang Tianyi.

Nakon gledanja ovog meča i onog što smo vidjeli u finalu Europskog prvenstva (npr. Freitas – Boll), smiješnom mi se čini vijest sa TableTennista, kako Rosskopfa ne muči što su Nijemci izgubili europsku titulu, već ga, eto, brine kako pobijediti Kinu. Cilj je, čini mi se, udaljen svjetlosnim godinama, a on mu se ne približava, već udaljava. Mogao bi to uzeti za temu filma “Mission: Impossible 6. dio”.

Malo me zbunilo kako to njima ne pucaju loptice??? Odgovor: igrali su sa starim, celuloidnim. Zašto to i ETTU nije napravila kada ove nove ništa ne valjaju?

Zvao me ovaj tjedan i jedan igrač iz Zagorske lige, on bi tamo progurao “plastičnjače”, jer su mu svi prebrzi i deru ga. Na taj bi način, kao, “usporio igru i poboljšao skor”. Savjetovao sam ga da mu je bolje da skine višak od 20 kg, koje je sakupio jedući gujceke (lokalni naziv za svinjetinu), te da se na taj način on ubrza.