Zmija servis

Tema bloga odvodi nas među klokane (kengure) u daleku Australiju. Australci, baš kao i Amerikanci, nisu ništa posebno na stolnoteniskoj karti svijeta. Zbog čega su onda oni, kao tema bloga, već 2. puta ovdje?  Da podsjetim, prva tema je bila o Pingskills-u, seriji edukativnih videa koje zajednički rade trener Alois Rosario i igrač Jeff Plumb. Sada su, kao ttEDGE.com stvorili novu kombinaciju, koju čine ex igrač i trener australske reprezentacije Brett Clarke i igrač William Henzell.
ttEDGE

Udaljiti ću se malo od teme. U prijašnjem poslu bio sam na mnoštvu prezentacija, koje su nakon prve 3 min. bile bolesno dosadne, jer si autor nije dao nimalo truda, te su sve bile jednake. Dosadu bi “ubijao” razmišljajući o catering ručku koji slijedi. Brett Clarke, osim što se “kuži” u pingač, odlučio je svojim prezentacijama udahnuti svježi duh. Napisao je scenarij, on glumi i prezentira.
Brett Clarke

Kako to izgleda? Prva je prezentacija kratkog rezanog (backspin), a zatim zmija (Snake) servisa. Što je najbolje, on inače igra lijevom rukom, dok su ovi servisi izvedeni desnom.


A, protiv koga bi “Zmija servis” bio posebno efikasan? Protiv defanzivnih igrača, jer ga je teško zaloviti, loptica dolazi brzo i leluja (wobbling).

3 puta HURA za Bretta. To bi stvarno trebalo prikazivati djeci, te ih na interesantan način “uvući” u stolni tenis. Sa zanimanjem očekujem nove uratke na njegovom Youtube kanalu.

P.S. Naknadno su objavljeni i slijedeći dodaci: